Η δυτική πολιτική κυρώσεων οδηγεί σε «τρίτο παγκόσμιο πόλεμο» - Λουκασένκο

Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε ότι η πολιτική των κυρώσεων στοχεύει στην εξάλειψη της Ρωσίας ως ανταγωνιστή και οδηγεί σε άλλον έναν παγκόσμιο πόλεμο.

"Σε μια κατάσταση όπως αυτή θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τέτοιες κυρώσεις. Πολλά λέγονται για τον τραπεζικό τομέα. Φυσικό αέριο, πετρέλαιο, SWIFT. Είναι χειρότερο από πόλεμο. Η Ρωσία ωθείται προς έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί και να αποφύγουμε αυτό. Γιατί ο πυρηνικός πόλεμος είναι το τέλος των πάντων», είπε ο Λουκασένκο.

Τόνισε ότι οι επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας της Λευκορωσίας ενδέχεται να βοηθήσουν τη Ρωσία να αποκτήσει υποκατάστατα για τα δυτικά και ασιατικά μικροτσίπ.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μοναδικός ωφελούμενος από αυτό που συμβαίνει εδώ. Με αυτόν τον τρόπο η Ευρώπη μπορεί να δείξει τη θέση της και οι ανταγωνιστές να εξαλειφθούν", είπε.

"Αυτό που συμβαίνει σήμερα μας προτρέπει να συνεργαστούμε στενά. Για παράδειγμα, έχουν προειδοποιήσει τη Ρωσία ότι θα τερματίσουν τις προμήθειες εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, πρώτα και κύρια, μικροτσίπ και ούτω καθεξής, που κατασκευάζουμε στη βιομηχανική μας ένωση Integral (Λευκορωσική κατασκευαστής μικροτσίπ και ενδείξεων LCD - TASS). Καλώς ήρθατε!" είπε παρατηρώντας ότι τα μικροτσίπ της Λευκορωσίας μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν κατώτερα από άποψη ποιότητας και αξιοπιστίας.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Ο Λουκασένκο προειδοποίησε ότι το Μινσκ και η Μόσχα θα επιβάλουν πολύ σοβαρές κυρώσεις κατά της Δύσης.

"Οι κυρώσεις μας, που θα επιβληθούν από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, θα είναι πολύ ογκώδεις... Αυτοί οι μηχανισμοί έχουν ήδη αρχίσει να λειτουργούν. Εάν χρειαστεί, θα δημιουργήσουμε αυτά τα μέτρα, αλλά όχι εις βάρος μας", είπε ο Λευκορώσος ηγέτης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail