Κίνα σε Γερμανία: Οι κυρώσεις όχι μόνο δε λύνουν προβλήματα αλλά δημιουργούν καινούρια!

Freepen.gr - Η Κίνα δήλωσε το Σάββατο ότι οι δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία λόγω της στρατιωτικής της επιχείρησης στην Ουκρανία δε θα λύσουν την κρίση. Πολλές χώρες έχουν επιβάλει σαρωτικούς περιορισμούς στη Μόσχα, πλήττοντας μεταξύ άλλων τις τράπεζες, το εμπόριο και τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της. Ο υπουργός Εξωτερικών Wang Yi έκανε τα σχόλιά του κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τη Γερμανίδα ομόλογό του, Annalena Baerbock.

Σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, ο Wang τόνισε πως «η Κίνα δεν υποστηρίζει τη χρήση κυρώσεων για την επίλυση προβλημάτων και ακόμη περισσότερο αντιτίθεται στις μονομερείς κυρώσεις που δεν έχουν βάση στο διεθνές δίκαιο».

«Είναι από καιρό αποδεδειγμένο ότι οι κυρώσεις όχι μόνο αποτυγχάνουν να λύσουν [υπάρχοντα] προβλήματα, αλλά δημιουργούν καινούρια, με αποτέλεσμα lose-lose στην οικονομία και παρεμβαίνοντας στη διαδικασία της πολιτικής διευθέτησης» , πρόσθεσε.

Ο Κινέζος υπουργός είπε ότι η Κίνα αντιτίθεται τόσο στη χρήση βίας όσο και στις κυρώσεις σε σχέση με την Ουκρανία. Υποστήριξε πως οι «νόμιμες απαιτήσεις ασφάλειας» της Ρωσίας για την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά «θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σωστά».
 
Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail