Εντυπωσιακά πλάνα από την έξοδο του ρωσικού στόλου μέσα στους πάγους του Οκχότσκ

Freepen.gr - Εντυπωσιακές εικόνες από τον πλου πολεμικών πλοίων του στόλου του Ειρηνικού να περνά μέσα από τα πεδία πάγου στο στενό La Perouse από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας στη Θάλασσα του Okhotsk έδωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Ο πλους πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προγραμματισμένης ναυτικής άσκησης υπό την ηγεσία του Διοικητή Στόλου Ναύαρχου Σεργκέι Αβάκιαντς. Στην άσκηση συμμετείχαν περισσότερα από 20 πολεμικά πλοία του Στόλου του Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένων των κορβετών Gremiashchy, Sovershenny, Gromky και Hero της Ρωσικής Ομοσπονδίας Aldar Tsydenzhapov, της φρεγάτα Marshal Shaposhnikov, του μεγάλου ανθυποβρυχιακού πλοίου Admiral Panteleev, του πλοίου διοίκησης ως Marshal Krylov, καθώς και μικρά πυραυλικά και μικρά ανθυποβρυχιακά πλοία, ναρκαλιευτικά και πυραυλικά σκάφη.

Το πέρασμα μέσα από τα παγοπέδια κράτησε δύο μέρες. Οι πιλότοι των ελικοπτέρων καταστρώματος Ka-27PS της ναυτικής αεροπορίας του Στόλου του Ειρηνικού πραγματοποίησαν αεροπορικό έλεγχο στην κατάσταση του πάγου κατά μήκος της διαδρομής των πλοίων και των σκαφών.

Το παγοθραυστικό Captain Khlebnikov ηγείτο της νηοπομπής.

Νωρίτερα, τα πληρώματα του Ka-27PS πραγματοποίησαν αναγνώριση πάγου του στενού La Perouse, που συνδέει τη Θάλασσα της Ιαπωνίας και τη Θάλασσα του Okhotsk, για να καθορίσουν τη βέλτιστη διαδρομή για την κίνηση των μονάδων του Στόλου του Ειρηνικού μέσω της ζώνης του στενού.



Σύμφωνα με το σχέδιο εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας για το 2022, μια σειρά ναυτικών ασκήσεων διεξάγονται τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο σε όλους τους τομείς ευθύνης των στόλων υπό τη συνολική ηγεσία του Αρχηγού του Ναυτικού , Ναυάρχου Νικολάι Ευμένοφ.

Ο κύριος στόχος των ασκήσεων είναι η επεξεργασία των ενεργειών του Ναυτικού και των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων για την προστασία των ρωσικών εθνικών συμφερόντων στον παγκόσμιο ωκεανό, καθώς και για την αντιμετώπιση στρατιωτικών απειλών για τη Ρωσική Ομοσπονδία από θαλάσσιες και ωκεανές κατευθύνσεις.

Συνολικά, περισσότερα από 140 πολεμικά πλοία και πλοία υποστήριξης, περισσότερα από 60 αεροσκάφη, 1.000 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού και περίπου 10.000 στρατιωτικό προσωπικό συμμετέχουν στις ασκήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail