Το παίγνιο των ΗΠΑ στην Ευρώπη, τα όρια της Ρωσίας και η Ουκρανία

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σχολή Ευελπίδων, Κωνσταντίνος Γρίβας, μίλησε σήμερα στον 98.4 για τις κρίσιμες ώρες παγκόσμια για την ειρήνη και ασφάλεια, με επίκεντρο τις επιπτώσεις που θα είχε στην Ευρώπη, μία σύγκρουση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ με την Ρωσία. 

Σημείωσε ότι η Ουκρανία μπορεί να διαλυθεί πλήρως από μία τέτοια σύγκρουση, κάτι που στο συνολικό παίγνιο των ΗΠΑ για την Ευρώπη, εμφανίζεται ως ήσσονος σημασίας, εφόσον καταφέρει να εγκλωβίσει την Ρωσία σε μια τέτοια κρίση, την ώρα που είναι εμφανές ότι η Ρωσία έχει συγκεκριμένα όρια τα οποία αν υπερβεί με υποχωρήσεις, ουσιαστικά δημιουργεί στον εαυτό της ζωτικά θέματα ασφάλειας. 

Κατά τον ίδιο η Ελλάδα, οφείλει να είναι εξαιρετικά προσεκτική και να μην ταυτιστεί με κανέναν παράγοντα της κρίσης, όταν μάλιστα οι κινήσεις των ΗΠΑ, την θέτουν στην αιχμή μίας τέτοιας εμπλοκής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail