Περισσότερα από 30 πολεμικά πλοία έβγαλε η Ρωσία για ασκήσεις στον Εύξεινο Πόντο

Freepen.gr - «Πλοία και μονάδες των παράκτιων στρατευμάτων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας αναχώρησαν από τη Σεβαστούπολη και το Νοβοροσίσκ για πεδία εκπαίδευσης μάχης κατά τη διάρκεια του αρχικού σταδίου της άσκησης, η οποία διεξάγεται υπό την ηγεσία του διοικητή του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ναύαρχου Ιγκόρ Οσιπόφ. ανακοίνωσε ο στόλος.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, το στρατιωτικό προσωπικό θα επεξεργαστεί ενέργειες για την υπεράσπιση των θαλάσσιων ακτών της χερσονήσου της Κριμαίας, τις βάσεις των δυνάμεων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, καθώς και αντικείμενα του οικονομικού τομέα της χώρας, τις θαλάσσιες επικοινωνίες και την οικονομική δραστηριότητα τις θαλάσσιες περιοχές από πιθανές στρατιωτικές απειλές ενός εικονικού εχθρού. 

«Σε διάφορα στάδια της άσκησης, ναυτικοί σχηματισμοί και μονάδες παράκτιων στρατευμάτων και η αεροπορία του στόλου θα πραγματοποιήσουν ένα σύμπλεγμα βολών πυραύλων και πυροβολικού, βομβαρδισμών και βομβαρδισμών κατά θαλάσσιων, παράκτιων και εναέριων στόχων», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας διευκρίνισε ότι περισσότερα από 30 πολεμικά πλοία διαφόρων κατηγοριών από τη Μαύρη Θάλασσα και άλλους στόλους εμπλέκονται στην εκτέλεση αποστολών ως μέρος ετερογενών ομάδων, ναυτικών ομάδων κρούσης και αποσπασμάτων πλοίων αποβίβασης. Μεταξύ αυτών είναι φρεγάτες, περιπολικά πλοία, μικρά πυραυλικά πλοία και πυραυλικά σκάφη, αποβατικά, μικρά ανθυποβρυχιακά πλοία, καθώς και πλοία ναρκοπροστασίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail