Φιέστα για την επιστροφή των 19, ανοικτό κάλεσμα σε 400 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ μετά!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10-2-2022

Πολλοί αναρωτιούνται: "Δεν μπορεί πρέπει να υπάρχει και η θετική πλευρά στην επίσκεψη του κ. Μηταράκη στο Πακιστάν και το Μπαγκλαντές".

Όταν βεβαίως γίνεται μία επίσημη επίσκεψη, ο συνήθως λαλίστατος κ. Μηταράκης, θα έπρεπε να ενημερώνει για το προσδοκώμενο όφελος της χώρα που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί. Αλλιώς η επίσκεψη καταλήγει σε μπούμερανγκ. Θυμηθείτε το Βατερλό στην συνάντηση Μηταράκη - Σοϊλού με τον έλληνα υπουργό να "τουιτάρει" εποικοδομητικές συζητήσεις μεταξύ τους. Προχθές ο Σοϊλού προπαγάνδιζε ψευδώς για τον θάνατο 12 μεταναστών με την Τουρκία να κάνει λυσσαλέα καμπάνια δυσφήμησης της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.

Δεν θα αναφερθούμε στην σχέση Πακιστάν - Τουρκίας, ούτε σε θέματα συνεργασίας των δύο χωρών ακόμα και σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο. Θα παραμείνουμε στο μεταναστευτικό θέμα.
Τα αυτογκόλ Μηταράκη, κάτι που τα συνηθίζει κατά κόρον, είναι ότι άλλα δηλώνει προς τους Έλληνες και άλλα συμφωνεί με τους Ευρωπαίους, με τους Πακιστανούς ή τους Μπαγκλαντεσιανούς!

Στην συμφωνία με το Πακιστάν, άλλα λέει η επίσημη ανακοίνωση Μηταράκη και άλλα αναφέρουν οι Πακιστανοί. Το τρομερό είναι ότι λόγω της πολιτικής του αναξιοπιστίας όλοι πιστεύουν τους Πακιστανούς!

Η λογική Μηταράκη - κυβέρνησης συνοψίζεται : " Από την στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες μετανάστες με οριστική αρνητική απόφαση ασύλου, από την στιγμή που επιστροφές - απελάσεις δεν γίνονται, όλους αυτούς τους βαφτίζουμε εποχικούς εργάτες και βρέθηκε η λύση!!"

Πραγματικά ασύλληπτη σκέψη χωρίς φυσικά να έχει ληφθεί καμία δέσμευση επιστροφών από τις χώρες προέλευσης των μεταναστών.

Το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές βρίσκονται σε θέση 142η και 143η στο κατά κεφαλήν εισόδημα στην παγκόσμια κατάταξη, όταν η Ελλάδα είναι στην 38η.
Ο πληθυσμός του Πακιστάν είναι 225.200.000. Το Μπαγκλαντές έχει έκταση σχεδόν ίση με την Ελλάδα αλλά έχει 166.303.000 κατοίκους! Με τις δύο χώρες που έχουν αθροιστικά πληθυσμό σχεδόν 400 εκατομμύρια, ο κ. Μηταράκης κλείνει μεταναστευτικές συμφωνίες, με σκοπό τα εργατικά χέρια προς την Ελλάδα των 11 εκατ. κατοίκων που έχει ήδη υπεράριθμο αριθμό μεταναστών στο εσωτερικό της!

Αυτό βέβαια που θα συμβεί ή θα γίνει γνωστό, δεν είναι ο περιορισμός των παράνομων αφίξεων και η ώθηση της νόμιμης μετανάστευσης, αλλά το ότι οι παράνομοι μετανάστες νομιμοποιήθηκαν και ότι υπάρχει ανοικτό κάλεσμα από την Ελλάδα για εργατικά χέρια προς πληθυσμούς των 400 εκατομμυρίων. Ούτε γνωρίζουμε το ποιος μηχανισμός θα ελέγξει την 9μηνη παραμονή κι αν αυτή θα τηρείται, όταν σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας έχουν στηθεί "μαγαζάκια" χορηγώντας πλαστά έγγραφα.

Δεν γνωρίζουμε τι λένε τα εργατικά συνδικάτα για αυτήν τις συμφωνίες και το ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες για εργατικά χέρια στην Ελλάδα. Πουθενά άλλωστε δεν υπάρχει επίσημη μελέτη γι αυτό το θέμα. Η μεταναστευτική πολιτική όμως που ακολουθεί μία χώρα, η λογική λέει, ότι πρέπει να λειτουργεί προς όφελός της και να προσελκύει πληθυσμούς πολιτισμικά συμβατούς με την χώρα που τους φιλοξενεί. Πόσο μάλλον όταν υπάρχει γειτνίαση με την επεκτατική Τουρκία που εργαλειοποιεί πληθυσμούς φίλα προσκείμενους προς αυτήν. Η Πολωνία, που θεωρείται μία από τις πιο αυστηρές ευρωπαϊκές χώρες στην διαχείριση του μεταναστευτικού, φιλοξενεί 2 εκατομμύρια Ουκρανούς που εργάζονται και ζουν αρμονικά με τους Πολωνούς. Αλήθεια πόσοι το γνωρίζουν αυτό;

Ο κ. Μηταράκης από την μία λέει ότι προωθεί την νόμιμη μετανάστευση και την ίδια στιγμή κατασκευάζει Υπερδομές στις ακριτικές περιοχές. Οι επισκέψεις του σε Τουρκία - Πακιστάν και Μπαγκλαντές θα μείνουν στην ιστορία ως μνημείο προχειρότητας και αρνητικών αποτελεσμάτων.
Υπάρχει όμως και η θετική πλευρά.

Αντιλαμβάνονται όλο και περισσότεροι την ανεπάρκεια της πολιτικής εκπροσώπησης για ένα κομβικό ζήτημα, μάλλον υπαρξιακό όπως εξελίσσεται για την Ελλάδα, το μεταναστευτικό. Πλέον η επικοινωνιακή προπαγάνδα των δήθεν επιτυχιών Μηταράκη, δεν είναι ικανή να καλύψει με πέπλο την παταγώδη αποτυχία. Επαληθεύονται οι ακρίτες για την δικαιολογημένη οργή τους, αφού εδώ και χρόνια η πολιτεία τους συμπεριφέρεται ως πολίτες τρίτης κατηγορίας.

Η μεταναστευτική πολιτική που ακολουθείται είναι πέρα από κάθε λογική.
Εκτός και αν το όραμα της κυβέρνησης για τους κατοίκους της, είναι η Κινεζοποίηση των μισθών και η Λιβανοποίηση της χώρας με την δημιουργία των Υπερδομών. 

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail