Αγωνία για την κοινότητα των 100.000 Ελλήνων στη Μαριούπολη

twitter.com/GreeceMFA
Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, σε Έλληνες δημοσιογράφους, μετά το πέρας των επαφών του σε Μαριούπολη και Σαρτανά, στην Ουκρανία (Μαριούπολη, 31.01.2022): «Βρίσκομαι σήμερα εδώ, στη Μαριούπολη, ελάχιστα χιλιόμετρα από τη γραμμή επαφής, που ως γνωστόν είναι το κύριο σημείο έντασης μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, για να ενισχύσω με την παρουσία μου, κατ’ εντολήν του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την Ελληνική Κοινότητα που βρίσκεται εδώ. Μια κοινότητα άνω των 100.000 ανθρώπων. Πίσω μου βλέπετε το κτίριο της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων Ουκρανίας.

Είχα, επίσης, την ευκαιρία να μιλήσω σήμερα τηλεφωνικά με τον φίλο μου, τον ομόλογό μου, Υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba, στον οποίο επανέλαβα τη σταθερή ελληνική θέση. Η Ελλάδα, για λόγους αρχής, είναι πάντοτε υποστηρίκτρια της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών, σύμφωνα με τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Θέλω δε να εκφράσω την ελπίδα ότι η ένταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή δεν θα συνεχιστεί, ότι τα πράγματα θα επανέλθουν στην ηρεμία και αποκλιμάκωση.

Εν πάση περιπτώσει, όμως, δήλωσα στην Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και στους εκπροσώπους της ότι η Ελληνική Δημοκρατία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο Πρωθυπουργός, θα είναι δίπλα τους και θα τους στηρίξει».

Από τα παραπάνω προκύπτει ένα ερώτημα, πρόκειται για το σημείο έντασης Ουκρανίας - Ρωσίας ή για την περιοχή των ρωσόφωνων του Ντονμπάς που βρέθηκε στο στόχαστρο ναζιστικών οργανώσεων το 2014 μετά το πραξικόπημα; 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail