The Drive: Η Ρωσία θα προσπαθήσει να ανασύρει το βυθισμένο F-35;

Freepen.gr - Το μαχητικό αεροσκάφος F-35 που βυθίστηκε στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας θα μπορούσε να ανασυρθεί από τη Ρωσία.

Ο ρωσικός στρατός μπορεί να προσπαθήσει να ανασύρει ένα μαχητικό αεροσκάφος F-35 που βυθίστηκε στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Τα στοιχεία σχετικά με αυτό το θέμα εκφράζονται από τους δημοσιογράφους του The Drive, σημειώνοντας πως σήμερα η Ρωσία έχει πολύ περισσότερες ευκαιρίες να είναι η πρώτη που θα αποκτήσει μέρη ενός μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Είναι γνωστό πως ως αποτέλεσμα μιας ανεπιτυχούς προσγείωσης στο κατάστρωμα ενός αεροπλανοφόρου, το μαχητικό έπεσε στο νερό, ωστόσο μετά από λίγο βυθίστηκε εντελώς. Αυτήν την στιγμή διεξάγεται ειδική επιχείρηση στο σημείο του συμβάντος, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες δε διαθέτουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό για να πραγματοποιήσουν εργασίες για την ανέλκυση των πολεμικών αεροσκαφών τους. Υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο η Ρωσία να πλησιάσει ένα αμερικανικό αεροσκάφος και να πάρει ορισμένα από τα εξαρτήματά του, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων επί του σκάφους.

«Η ανάκτηση του αεροσκάφους πιθανότατα θα καταστεί κορυφαία προτεραιότητα για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, αν είναι δυνατόν. Ένα χαμένο F-35C, ειδικά αν ήταν σε μεγάλο βαθμό άθικτο όταν έπεσε στη θάλασσα, θα μπορούσε εύκολα να γίνει στόχος πληροφοριών για οποιαδήποτε ξένη δύναμη με τα μέσα να το ανακτήσει εν όλω ή εν μέρει. Η Ρωσία είναι ιδιαίτερα γνωστή για την κατοχή ενός μικρού αλλά εξαιρετικά ικανού στόλου υποβρυχίων ειδικού σκοπού, καθώς και εξειδικευμένων πλοίων επιφανείας ικανών να εκτελούν αποστολές διάσωσης σε βαθιά θαλάσσια και υποβρύχια κατασκοπεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατάφεραν να μάθουν δημοσιογράφοι του Avia.pro, δεν υπάρχουν ρωσικά πλοία και υποβρύχια στην περιοχή, ωστόσο, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, κατά το επεισόδιο με το μαχητικό F-35 στη Μεσόγειο, ρωσικά υποβρύχια προχώρησαν στο σημείο της συντριβής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail