Η Τουρκία ανοίγει διαγωνισμό για τρεις νέες φρεγάτες τύπου TCG Istanbul

Turkish Navy vessels are docked at a port base in the Bosporus Strait, in the outskirts of Istanbul, on April 27, 2017. The service is accepting bids for three frigates. (Lefteris Pitarakis/ΑΡ)
Freepen.gr - Η υπηρεσία προμηθειών της Τουρκίας ζήτησε προσφορές για την κατασκευή τριών φρεγατών I-class στο πλαίσιο του προγράμματος εθνικού πλοίου, που ονομάζεται MILGEM. Η Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών, ή SSB, εξέδωσε αίτημα για προτάσεις στις 22 Δεκεμβρίου για την κατασκευή του έκτου, έβδομου και όγδοου πλοίων στο πλαίσιο του προγράμματος, γράφει ο Μπουράκ Μπεκντίλ για το defensenews.com.

"Η συμμετοχή της τοπικής βιομηχανίας για τα τρία πλοία θα είναι υψηλότερη από εκείνη στα πλοία που κατασκευάστηκαν προηγουμένως", ισχυρίστηκε ο Ismail Demir, επικεφαλής της SSB. "Τα πλοία θα είναι 100% τουρκικού σχεδιασμού".

Στο πλαίσιο της προσπάθειας MILGEM, η κορβέτα κατηγορίας Ada TCG Heybeliada τέθηκε σε υπηρεσία το 2011, η TCG Buyukada το 2013, η TCG Burgazada το 2018 και η TCG Kinaliada το 2019. Το πέμπτο πλοίο, I-class, βρίσκεται υπό κατασκευή, μια φρεγάτα I-class, η φρεγάτα TCG Istanbul. Η SSB λέει ότι τα πρώτα πέντε πλοία περιέχουν 75% τοπικό υλικό.

Οι φρεγάτες I-class θα εκτελούν αναγνώριση και επιτήρηση, ανίχνευση και αναγνώριση στόχου· έγκαιρη προειδοποίηση για αντίπαλες δραστηριότητες· άμυνα βάσης και λιμανιού, ανθυποβρυχιακό, αντιαεροπορικό και πόλεμο επιφανείας· αμφίβιες επιχειρήσεις· και αποστολές περιπολίας.

Σύμφωνα με την RFP, επιτρέπεται να υποβάλλουν προσφορές μόνο τοπικά ναυπηγεία ή ξένοι προμηθευτές υποσυστημάτων που συνεργάζονται με τοπικό ναυπηγείο. Η SSB απαιτεί επίσης όσοι υποβάλλουν προσφορά να έχουν κατασκευάσει προηγουμένως μια μονάδας επιφανείας ή επί του παρόντος να ναυπηγούν μια σε συνεργασία με την τουρκική κυβέρνηση.

Ένας αξιωματούχος της SSB που γνωρίζει το πρόγραμμα είπε ότι οι φρεγάτες I-class θα τροφοδοτούνται από ξένη τεχνολογία κινητήρων. Ανέφερε ακόμη πως η SSB αναμένει από τη μεγαλύτερη αμυντική εταιρεία της Τουρκίας, την ειδική στρατιωτικών ηλεκτρονικών Aselsan, να προμηθεύσει ένα ευρύ φάσμα συστημάτων, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας ανθυποβρυχιακού, αντιαεροπορικού και επιφανειακού πολέμου, συστήματα αναγνώρισης και επιτήρησης, ικανότητες αντιασύμμετρου πολέμου, τεχνολογία εντολής και ελέγχου, συστήματα αυτοάμυνας, αμυντική τεχνολογία προειδοποίησης λέιζερ, συστήματα διαχείρισης διαδρομών υπερύθρων, ηλεκτρονική υποστήριξη, εμπλοκή τορπίλης και συστήματα παγίδευσης.

«Αναμένουμε σχεδόν 250 τοπικές εταιρείες να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα των φρεγατών», είπε ο αξιωματούχος στο Defense News υπό τον όρο της ανωνυμίας, επειδή δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail