Ρωσικό μήνυμα με Su-34 στη βορειο-ανατολική Συρία στέλνει προς άπαντες η Μόσχα

Freepen.gr -
Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις ανέπτυξαν δύο μαχητικά βομβαρδιστικά Su-34 στο βορειοανατολικό συριακό αεροδρόμιο του al-Qamishli μετά την επίθεση του ISIS στις 20 Ιανουαρίου στη φυλακή Geweran στην κοντινή πόλη al-Hasakah.

Στις 25 Ιανουαρίου, ένα βίντεο και πολλές φωτογραφίες που δείχνουν τα δύο μαχητικά βομβαρδιστικά Su-34 στο αεροδρόμιο εμφανίστηκαν στα κοινωνικά δίκτυα.

Η ανάπτυξη μαχητικών βομβαρδιστικών Su-34 στο αεροδρόμιο al-Qamishli, το οποίο βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης al-Hasakah, ήταν πιθανότατα ένα προστατευτικό μέτρο. Η Ρωσία ανησυχούσε για την αποτυχία του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και των SDF να αποτρέψουν την επίθεση του ISIS στο Geweran. Περισσότεροι από 200 άτομα έχουν σκοτωθεί γύρω και μέσα στη φυλακή, μέχρι στιγμής.

Πέρυσι, η Ρωσία ανέπτυξε μαχητικά αεροσκάφη και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό στο αεροδρόμιο του al-Qamishli, μετατρέποντάς το σε μία από τις κύριες βάσεις της στη βορειοανατολική Συρία. Η κίνηση ήταν ένα μήνυμα προς την Τουρκία που εκείνη την περίοδο προετοιμαζόταν να εξαπολύσει επίθεση κατά των SDF.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail