Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη και συριακά επιθετικά ελικόπτερα χτυπούν πυρήνες του ISIS σε Χομς, Χάμα και Ράκα

Freepen.gr -
Στις 26 Ιανουαρίου, μαχητικά αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων και επιθετικά ελικόπτερα της Συριακής Αραβικής Πολεμικής Αεροπορίας στόχευσαν κρησφύγετα, εξοπλισμό και πυρήνες του ISIS σε διάφορα σημεία της κεντρικής περιοχής της Συρίας.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στο Λονδίνο, περισσότερες από 50 ρωσικές και συριακές αεροπορικές επιδρομές στόχευσαν τις ακόλουθες περιοχές:

- Τα περίχωρα της πόλης Ithriyah στην ανατολική ύπαιθρο της Χάμα.
- Τα περίχωρα της πόλης al-Sukhnah στην ανατολική ύπαιθρο της Χομς.
- Τα περίχωρα της πόλης al-Resafa στη νότια ύπαιθρο της Ράκα.

Οι αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας και της Συρίας ήταν πιθανότατα μια απάντηση σε μια πρόσφατη επίθεση από πυρήνες του ISIS που στόχευσε μια συνοδεία του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) κοντά στην αρχαία πόλη Παλμύρα στην ανατολική ύπαιθρο της Χομς.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, που έλαβε χώρα στις 24 Ιανουαρίου, ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που μεταφέρθηκε με όχημα που ετοίμασαν οι τρομοκράτες είχε στόχο τη συνοδεία. Επτά μέλη του SAA σκοτώθηκαν και άλλοι 24 τραυματίστηκαν. Ένα τανκ και επτά ελαφρά στρατιωτικά οχήματα υπέστησαν επίσης ζημιές.

Η εξέγερση του ISIS στην κεντρική Συρία, που ξεκίνησε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, πιθανότατα δεν θα τελειώσει σύντομα. Οι τρομοκράτες της ομάδας φέρεται να έχουν επιζήσει από προμήθειες που παρέχονται από μαχητές που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ που εδρεύουν στη νοτιοανατολική περιοχή του al-Tanf.

Τι κάνει λοιπόν νιάου νιάου στα κεραμίδια για το ISIS;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail