Μινσκ: Το ΝΑΤΟ ασκείται σε εξόδους αεροσκαφών με πυραύλους κρουζ και πυρηνικών κεφαλών στα σύνορά μας

NATO enhanced Forward Presence Battle Group Lithuania
Freepen.gr - Η Πολεμική Αεροπορία του ΝΑΤΟ εξασκείται σε εξόδους με πυραύλους κρουζ, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών κεφαλών, κοντά στα σύνορα της Ενωσης Κρατών Ρωσίας-Λευκορωσίας, δήλωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός του Συμβουλίου Ασφαλείας της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Βόλφοβιτς.

«Ο αρχηγός του κράτους επέστησε την προσοχή στις εντατικοποιημένες πτήσεις από στρατηγικά βομβαρδιστικά των ΗΠΑ κοντά στα σύνορα του κράτους της Ένωσης», δήλωσε ο Βόλφοβιτς, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων BelTA.

«Στις εκτιμήσεις μας, αυτό σημαίνει ότι η Πολεμική Αεροπορία του ΝΑΤΟ εξασκείται στη χρήση πυραύλων κρουζ, συμπεριλαμβανομένων αυτών με πυρηνικές κεφαλές», είπε.

Ούτε μια περιοχή δεν έχει παραμείνει στη διεθνή και περιφερειακή ασφάλεια όπου δεν υπάρχει ένταση, είπε ο Βόλφοβιτς, τονίζοντας πως τεκμηριώνεται η ανάγκη υπό το πρόσχημα των μυθικών «απειλών από την Ανατολή» για συνεχή στρατιωτική συσσώρευση σε γειτονικά εδάφη.

Περίπου 30.000 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί σε περιοχές στην Πολωνία και στις χώρες της Βαλτικής που συνορεύουν με τη Λευκορωσία. Επίσης, πάνω από 10.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ είναι παρόντες στο έδαφος αυτών των κρατών, δήλωσε ο αρχηγός ασφαλείας της Λευκορωσίας. «Αυτές οι ενέργειες των γειτόνων μας προκαλούν εύλογα ερωτήματα σχετικά με τη συμμόρφωση με το έγγραφο της Βιέννης του 2011 και τις διμερείς συμφωνίες για πρόσθετα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και ασφάλειας», πρόσθεσε ο Βόλφοβιτς.

«Πρέπει να δηλώσουμε πως μια παραβίαση διεθνών κανόνων και στοιχειωδών κανόνων καλής γειτονίας από τις γειτονικές χώρες μετατρέπεται ήδη σε ανησυχητική τάση», τόνισε ο αρχηγός ασφαλείας της Λευκορωσίας.

Σε αυτήν την κατάσταση, η Λευκορωσία ενεργεί ανάλογα με τις τελευταίες εξελίξεις. Συγκεκριμένα, η Λευκορωσία και η Ρωσία πραγματοποιούν αιφνιδιαστική επιθεώρηση ετοιμότητας μάχης των δυνάμεων αντίδρασης του κράτους της Ένωσης ως μέρος των στρατηγικών μέτρων αποτροπής, υπογράμμισε ο Λευκορώσος αξιωματούχος.

* πληροφορίες ΤΑΣΣ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail