Ο Πρόεδρος του Καζακστάν αποκάλυψε φοβερές λεπτομέρειες για την τρομοκρατική απειλή που αντιμετωπίζει το έθνος του

Ο Πρόεδρος Tokyaev μίλησε στους ανθρώπους του την Παρασκευή σε μια ομιλία που αποκάλυψε λεπτομέρειες της τρομοκρατικής απειλής που αντιμετωπίζει το έθνος του. Ο Saker αναδημοσίευσε την αγγλική έκδοση που προέρχεται από το κανάλι Telegram ColonelCossad (Boris Rozhin) που μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Το παρόν άρθρο θα αναλύσει μερικά από τα πιο σημαντικά μέρη της ομιλίας του στο πλαίσιο του Υβριδικού Πολέμου του Τρόμου στο Καζακστάν που ώθησε την περιορισμένη ειρηνευτική αποστολή του CSTO υπό τη Ρωσία.

Andrew Korybko - oneworld.press / Παρουσίαση Freepen.gr

Το πρώτο σημαντικό σημείο είναι ότι εξουσιοδότησε τον στρατό να ανοίξει πυρ χωρίς προειδοποίηση. Αυτό δείχνει πως το κράτος είναι σοβαρό για την εξουδετέρωση της τρομοκρατικής απειλής. Προηγούμενες προσπάθειες να παραδοθούν απέτυχαν σε μεγάλο βαθμό αφού αυτοί οι ριζοσπάστες επέλεξαν να πολεμήσουν μέχρι θανάτου. Ακριβώς λόγω του γεγονότος ότι είναι τρομοκράτες είναι ο λόγος που ο Πρόεδρος Τοκάγιεφ αρνείται να διαπραγματευτεί μαζί τους όπως ισχυρίστηκε ότι τον κάλεσαν κάποιες ξένες δυνάμεις.

Το επόμενο θέμα που θα θίξει από την ομιλία του είναι πώς ευχαρίστησε ιδιαίτερα πολλές χώρες για την υποστήριξή τους, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας. Υπήρξαν άγριες εικασίες μεταξύ πολλών στην κοινότητα Alt-Media που ισχυρίζονται ότι η Τουρκία εμπλέκεται κατά κάποιο τρόπο στην απόπειρα τρομοκρατικής κατάληψης αυτής της χώρας της Κεντρικής Ασίας. Ο Πρόεδρος Τοκάγιεφ διέψευσε αυτές τις φήμες ευχαριστώντας μεταξύ άλλων τον Τούρκο Πρόεδρο. Όσοι συνεχίζουν να εκτοξεύουν αβάσιμες κατηγορίες κατά της Τουρκίας, επομένως προπαγανδίζουν ψευδείς ειδήσεις.

Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο αναφέρθηκε όταν ο Πρόεδρος Τοκάγιεφ μίλησε για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Υπενθύμισε σε όλους ότι η δημοκρατία δεν είναι ανεκτικότητα ούτε υποκίνηση παράνομων ενεργειών. Το κράτος δικαίου είναι η βάση για όλα τα πολιτισμένα κράτη, είπε. Η έλλειψη σεβασμού του νόμου οδηγεί σε αναρχία, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών. Γι' αυτόν τον λόγο ο υβριδικός πόλεμος του τρόμου στο Καζακστάν μπορεί να περιγραφεί ως απειλητικός για την ίδια την κρατική υπόσταση αυτής της χώρας.

Ο Καζάκος ηγέτης κατηγόρησε επίσης τους αποκαλούμενους «ακτιβιστές που κάνουν καλό» που παραβίασαν τον νόμο του Μαΐου 2020 για τις ειρηνικές συνελεύσεις πολιτών διοργανώνοντας μη εξουσιοδοτημένες (παράνομες) συγκεντρώσεις που αποσπούν την προσοχή της αστυνομίας από την αντιμετώπιση της επείγουσας τρομοκρατικής απειλής της χώρας τους. Ο Πρόεδρος Τοκάγιεφ είπε ότι αυτός ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους έκλεισε προσωρινά το Διαδίκτυο για να αποτρέψει αυτούς τους «ακτιβιστές» από το να υπονομεύσουν τις συνεχιζόμενες αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις του κράτους.

Στη συνέχεια, η ομιλία του συζήτησε τον ρόλο των ξένων μέσων ενημέρωσης και των εγχώριων δημαγωγών στην καταλυτική και όξυνση της τρέχουσας κρίσης. Ο Πρόεδρος Τοκάγιεφ δήλωσε επίσης πως η κυβέρνηση θα διερευνήσει πώς συνέβησαν όλα εξαρχής, ώστε να μην επαναληφθούν ποτέ απόπειρες εξαγοράς τρομοκρατών όπως η τελευταία. Σύμφωνα με τον ίδιο, 20.000 ένοπλοι και άριστα εκπαιδευμένοι τρομοκράτες επιτέθηκαν στο Αλμάτι, συμπεριλαμβανομένων μερικών ξένων μαζί με πολλούς ντόπιους.

Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτό είναι απόδειξη μιας προσχεδιασμένης επίθεσης εναντίον της χώρας. Επιπλέον, ο Πρόεδρος Τοκάγιεφ αποκάλυψε πως οι τρομοκράτες βοηθήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από ειδικούς που είχαν εκπαιδευτεί σε αυτό που περιέγραψε ως ιδεολογική δολιοφθορά. Αυτή η πρωτοποριακή δύναμη εξόπλισε την παραπληροφόρηση και τις ψεύτικες ειδήσεις για να χειραγωγήσει το μυαλό πολλών ενόψει της κρίσης και ειδικά όταν τελικά άρχισε να εκδηλώνεται. Όλα αυτά υποδηλώνουν ένα ενιαίο κέντρο διοίκησης για εκπαίδευση και καθοδήγηση, είπε.

Ο Πρόεδρος Τοκάγιεφ ολοκλήρωσε την ομιλία του ενημερώνοντας τους πάντες ότι η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί, γι' αυτό ξεμπλοκαρίστηκε το Διαδίκτυο, αλλά προειδοποίησε για τη διάδοση παραπληροφόρησης, ψευδών ειδήσεων ή εκκλήσεων για υποκίνηση. Υποσχέθηκε ότι οι αρχές θα εντοπίσουν και θα τιμωρήσουν όλους αυτούς τους παραβάτες. Ωστόσο, επαίνεσε τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών του για την αφοσίωσή τους στο κράτος δικαίου και της αντίστασης στις προκλήσεις των τρομοκρατών. Έκλεισε εκφράζοντας σιγουριά για το μέλλον.

Όλα όσα αποκάλυψε ο Πρόεδρος Τοκάγιεφ στην ομιλία του επιβεβαιώνουν πως το Καζακστάν πράγματι υπέστη θύμα ενός Υβριδικού Πόλεμου Τρόμου. Το γεγονός ότι πάνω από 20.000 ένοπλοι και άριστα εκπαιδευμένοι τρομοκράτες (εν υπνώσει πυρήνες), συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ξένων, θα μπορούσαν να διεισδύσουν στη χώρα για να πραγματοποιήσουν συντονισμένες επιθέσεις σε όλη τη χώρα, δείχνει πόσο καιρό έχει σχεδιαστεί αυτή η εκστρατεία. Είναι επίσης σημαντικό πως επισήμανε το πληροφοριακό στοιχείο αυτού του Υβριδικού Πολέμου, καθώς έπαιξε κρίσιμο ρόλο στη σύγκρουση.

Επιχειρήσεις διαχείρισης κακόβουλης αντίληψης έκαναν ορισμένους να χάσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος τους, έστρεψαν άλλους εναντίον του και στη συνέχεια ενθάρρυναν τους προαναφερθέντες να καταφύγουν σε τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον του, μόλις ο προσχεδιασμένος Υβριδικός Πόλεμος έγινε τελικά κινητικός. Η από καιρό σχεδιαζόμενη κατάργηση των επιδοτήσεων καυσίμων έτυχε εκμετάλλευσης ως «γεγονός πυροδότησης» για την πρόκληση μιας Έγχρωμης Επανάστασης που θα χρησίμευε μόνο ως κάλυψη για τον Αντισυμβατικό Πόλεμο που σχεδιαζόταν καθ' όλη τη διάρκεια.

Η ανατρεπτική αντιρωσική φατρία των μόνιμων στρατιωτικών, υπηρεσιών πληροφοριών και διπλωματικών γραφειοκρατιών των ΗΠΑ («βαθύ κράτος») θα μπορούσε να είχε διατάξει την εντατικοποίηση αυτής της σύγκρουσης σε μια απελπισμένη τελευταία προσπάθεια να σαμποτάρει τις επερχόμενες συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας για την αποκλιμάκωση της αδήλωτης πυραυλικής κρίσης που προκαλείται από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως θα μπορούσε να είχε αναβληθεί επειδή οι αρχές υπέκυψαν στα αρχικά απολιτικά αιτήματα των διαδηλωτών της Έγχρωμης Επανάστασης κατά των μεταρρυθμίσεων να επιβάλουν εκ νέου τους ελέγχους των τιμών.

Αντίθετα, αυτή η ανατρεπτική φατρία του «deep state» θα μπορούσε να έχει εκμεταλλευτεί το εκτεταμένο δίκτυο επιρροής της στο Καζακστάν για να αναγκάσει τη μετατροπή της Έγχρωμης Επανάστασης σε έναν Αντισυμβατικό Πόλεμο, παρά το «δημόσια εύλογο» πρόσχημα που εξατμίστηκε αμέσως αφού οι διαδηλωτές πήραν εκπληκτικά αυτό που ήθελαν. Όποιος τελικά αποκαλυφθεί ότι βρίσκεται πίσω από αυτό και για όποιον σκοπό στόχευε να επιτύχει, είναι σαφές πως τελικά θα εκτεθεί ως το αποτέλεσμα της έρευνας για την προέλευση αυτής της σύγκρουσης.

Το κοινό μπορεί να μην γνωρίζει τις ακριβείς λεπτομέρειες για λόγους γεωπολιτικής ευαισθησίας, αλλά δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μια εξαιρετικά ισχυρή δύναμη διέταξε τον Υβριδικό Πόλεμο του Τρόμου στο Καζακστάν ακριβώς όπως κατέληξε ο Πρόεδρος Τοκάγιεφ. Αυτή η ίδια δύναμη αντιπροσωπεύει έναν μεγάλο κίνδυνο για τον κόσμο, αφού έχει ήδη αποδειχθεί ικανή να καταλάβει σχεδόν τον έλεγχο μιας από τις μεγαλύτερες γεωγραφικά χώρες σε διάστημα μόλις μιας ημέρας, και ο λόγος για τον οποίο πρέπει να περιοριστεί το συντομότερο δυνατό.

Η μόνη ρεαλιστική λύση είναι οι χώρες να εφαρμόσουν ενεργά τις δικές τους πολιτικές «δημοκρατικής ασφάλειας», όπως η Ρωσία, η οποία αναφέρεται σε τακτικές και στρατηγικές κατά του υβριδικού πολέμου που στοχεύουν στην ενίσχυση των εθνικών μοντέλων δημοκρατίας απέναντι σε αυτά που συνήθως αποτελούν εξωτερικά συνδεδεμένες απειλές. Όποιες και αν είναι οι μορφές που θα λάβει, οι οποίες θα διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα και το πλαίσιο, πρέπει να δοθεί αμέσως προτεραιότητα, προκειμένου να προστατεύονται προληπτικά όλα τα κράτη από απειλές κατάληψης τρομοκρατών όπως το Καζακστάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail