Βελιγράδι: Δεν έχει εκλείψει ακόμη η απειλή για τη ζωή του προέδρου της Σερβίας

Freepen.gr -
Η Πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς δήλωσε την Πέμπτη ότι οι βασικοί ύποπτοι σε σχέδιο δολοφονίας του Σέρβου προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς βρίσκονται επί του παρόντος πέραν των ερευνών που διεξάγουν οι σερβικές υπηρεσίες ασφαλείας, αλλά οι τελευταίες εργάζονται μέρα νύχτα για να εξαλείψουν την απειλή για τη ζωή του Βούτσιτς.

Η Μπρνάμπιτς είπε στο RTS ότι δύο Μαυροβούνιοι υπήκοοι, καθώς και άτομα από άλλες χώρες εντός και εκτός ΕΕ, συμμετείχαν στην συνωμοσία.

"Όλοι όσοι είναι ύποπτοι και εναντίον των οποίων έχουμε αποδεικτικά στοιχεία εξακολουθούν να μην μπορούν να τους φτάσουν οι υπηρεσίες ασφαλείας μας. Επομένως, δεν μπορούμε να τους προσεγγίσουμε", είπε η Μπρνάμπιτς.

"Έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε, δεν έχουμε εξαλείψει την απειλή για την ασφάλεια της ζωής του Βούτσιτς. Πιστεύω ότι θα το κάνουμε, αλλά πρέπει να εργαζόμαστε μέρα και νύχτα", είπε η Μπρνάμπιτς.

Όταν ρωτήθηκε εάν ο Radoje Zvicer, ένας Μαυροβούνιος υπήκοος που είναι ο ύποπτος εγκέφαλος μιας εγκληματικής οργάνωσης πίσω από το σχέδιο δολοφονίας, λάμβανε εντολές από κάποιον που εμπλέκεται στην πολιτική, η Μπρνάμπιτς είπε ότι ήταν απολύτως βέβαιη ότι αυτό συνέβαινε.

"Δε θα το επεξεργαζόμουν αυτό, αλλά είμαι απολύτως σίγουρη. Δεν θα μπορούσε να γίνει τόσο ισχυρός, να επεκτείνει το δίκτυό του με τέτοιο τρόπο ή να γίνει ένας από τους πιο διαβόητους εγκληματίες του κόσμου χωρίς τέτοια υποστήριξη", σημείωσε.
 
* πληροφορίες ΤΑΝΓΙΟΥΓΚ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail