Τριπλό ΣΤΟΠ του Συριακού Στρατού στους Αμερικάνους - Αναστροφή και δρόμο

Freepen.gr -
Στις 15 Ιανουαρίου, στρατιώτες του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) και υποστηρικτές της κυβέρνησης της Δαμασκού αναχαίτησαν τρεις συνοδείες του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στη βόρεια επαρχία της αλ-Χασάκα.

Στρατιώτες του SAA αναχαίτισε την πρώτη συνοδεία του συνασπισμού σε ένα σημείο ελέγχου κοντά στην πόλη al-Damkhyah. Μονάδα της Ρωσικής Στρατιωτικής Αστυνομίας αναπτύχθηκε για να αποτρέψει τυχόν προκλήσεις. Τελικά, το κονβόι αναγκάστηκε να υποχωρήσει.

Η δεύτερη συνοδεία αναχαιτίστηκε από στρατιώτες του SAA σε ένα σημείο ελέγχου στην πόλη Tell al-Dahab. Η πομπή υποχώρησε μετά από σύντομη συμπλοκή.

Το τελευταίο κονβόι αναχαιτίστηκε από στρατιώτες του SAA και υποστηρικτές της κυβέρνησης στην πόλη al-Salihiyah. Η συνοδεία αναγκάστηκε γρήγορα να υποχωρήσει.

Ο SAA και οι υποστηρικτές της κυβέρνησης εργάζονται για να περιορίσουν τις κινήσεις του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στη βόρεια και ανατολική ύπαιθρο της al-Hasakah τους τελευταίους μήνες. Μόνο το Δεκέμβριο, περισσότερες από δώδεκα νηοπομπές του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ αναχαιτίστηκαν στις δύο περιοχές.

Πέρυσι, ο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμός επέκτεινε την παρουσία του στην αλ-Χασάκα και το Ντέιρ Εζόρ, ειδικά σε βασικά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, με το πρόσχημα της καταπολέμησης του ISIS.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail