Λαβρόφ: Τα στρατιωτικά-τεχνικά μέτρα για την ασφάλειά μας συνεπάγονται την ανάπτυξη στρατιωτικού υλικού

Freepen.gr - Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εξήγησε τι εννοεί η Ρωσία λέγοντας πως μπορεί να λάβει στρατιωτικο-τεχνικά μέτρα σε περίπτωση πραγματικής απειλής για την ασφάλειά της.

"Τα στρατιωτικά-τεχνικά μέτρα συνεπάγονται την ανάπτυξη στρατιωτικού υλικού, είναι προφανές. Και όταν λαμβάνουμε αποφάσεις για αυτά ή εκείνα τα βήματα, ξέρουμε πάντα τι εννοούμε και για τι προετοιμαζόμαστε", είπε σε συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών το 2021 την Παρασκευή.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις στις δυτικές περιοχές της Ρωσίας. "Τώρα, ένας πρόωρος έλεγχος έχει ξεκινήσει στα ανατολικά σύνορα της χώρας μας. Αυτές είναι οι εσωτερικές μας υποθέσεις, οι αποφάσεις μας. Και, φυσικά, όταν το υλικό και το ανθρώπινο δυναμικό αναπτύσσονται στα σύνορά μας, και, κυρίως, αυτές δεν είναι οι δυνάμεις αυτών των χωρών όπου λαμβάνει χώρα, αλλά οι Αμερικανοί αναπτύσσουν δεκάδες χιλιάδες από τα στρατεύματά τους και οι Βρετανοί αναπτύσσουν εκατοντάδες, χιλιάδες είδη στρατιωτικού υλικού, θέλουμε να μάθουμε τι πρόκειται να κάνουν αυτά τα οχήματα στις χώρες της Βαλτικής, στην Πολωνία, σε άλλες χώρες, οι οποίες μπορούν να επιλύσουν προβλήματα στο έδαφος της Ρωσίας μέσω ορισμένων τύπων όπλων», τόνισε ο Λαβρόφ.

Ο Ρώσος κορυφαίος διπλωμάτης προειδοποίησε να μην προσπαθήσουμε να βρούμε «κάθε κρυφό νόημα» από αυτή την άποψη. «Πάντα απαντούσαμε μόνο σε απειλές για την ασφάλεια της Ρωσίας», πρόσθεσε.

Οι συνομιλίες Ρωσίας-ΗΠΑ και Ρωσίας-ΝΑΤΟ σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Τη Δευτέρα, η Γενεύη φιλοξένησε διαβουλεύσεις Ρωσίας-ΗΠΑ για αυτά τα θέματα. Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες συνεδρίαση του Συμβουλίου Ρωσίας-ΝΑΤΟ και την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη συνεδρίαση του Μόνιμου Συμβουλίου του ΟΑΣΕ.

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρούσκο δήλωσε νωρίτερα ότι η Ρωσία έχει «ένα σύνολο στρατιωτικών-τεχνικών μέτρων» που θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση πραγματικής απειλής για την ασφάλεια της χώρας.

* πληροφορίες ΤΑΣΣ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail