Τρελά σήματα, ένα συμπέρασμα… Οι εταίροι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ υποκινούν πόλεμο κατά της Ρωσίας

REUΤΕRS/Ιnts Κalnins
Η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη στην Ευρώπη. Δημιουργούν τις συνθήκες για πόλεμο μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων.

Editorial - strategic-culture.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι πιστεύει πως η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία. Μόλις πριν από μέρες, ο Μπάιντεν και οι κορυφαίοι βοηθοί του δεν ήταν σίγουροι, λέγοντας ότι δεν ήξεραν αν θα συνέβαινε αυτό. Εάν τα υψηλότερα στελέχη των ΗΠΑ δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε μια συνεκτική διαδικασία σκέψης, τότε υπάρχει σοβαρός λόγος να συμπεράνουμε πως δεν έχουν ιδέα και ότι αυτά που ισχυρίζονται είναι αβάσιμα. Με λίγα λόγια, ψέματα.

Δυστυχώς, ωστόσο, αυτή η απουσία στοιχείων υποκινεί τον πόλεμο στην Ευρώπη. Εδώ και σχεδόν δύο μήνες, η κυβέρνηση Μπάιντεν, υποβοηθούμενη και με τη συνδρομή από δυτικά μέσα ενημέρωσης, σφυροκοπεί το κοινό με το μήνυμα πως η Ρωσία σχεδιάζει να εισβάλει στην Ουκρανία. Δεν πρόκειται για αθώα ιδεοληψία. Είναι εγκληματική υποκίνηση πολέμου και εγκλημάτων κατά της ειρήνης.

Όλη αυτή η προπαγάνδα –για αυτό είναι– στηρίζεται σε μια τοξική νοοτροπία του Ψυχρού Πολέμου, καθώς και στη ρωσοφοβία, σε αλαζονικούς ισχυρισμούς χωρίς καμία ουσία και σε αδιέξοδα δεδομένα. Δορυφορικές εικόνες που υποτίθεται πως δείχνουν συσσώρευση ρωσικού στρατού στα σύνορα της Ουκρανίας δείχνουν στην πραγματικότητα εγκατεστημένες βάσεις εκατοντάδες χιλιόμετρα εντός του εδάφους της Ρωσίας.

Όπως και με την αιχμή του αγγλοαμερικανικού επιθετικού πολέμου στο Ιράκ το 2003, υπάρχει μια ενορχήστρωση της δυτικής κοινής αντίληψης προκειμένου να «κατασκευαστεί η συναίνεση» για αντιπαράθεση, αυτή τη φορά με τη Ρωσία. Η τεχνική Big Lie με την οποία καινοτόμασε ο ναζιστής προπαγανδιστής Josep Goebbels και τελειοποιήθηκε από τις δυτικές αυτοκρατορικές δυνάμεις εφαρμόζεται για άλλη μια φορά.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα και κατηγορηματικά απορρίψει ισχυρισμούς για σχέδιο εισβολής και λέει πως δεν έχει πρόθεση να επιτεθεί σε κανένα έθνος. Η Ρωσία απηύθυνε έκκληση στα δυτικά κράτη να απόσχουν να εκφράσουν αυτήν τη μονότονη παραφροσύνη. Η απλή υπόδειξη αυτών των κατηγοριών αποκαλύπτει μια προκλητική αντιρωσική προκατάληψη και μια απερίσκεπτη υποκίνηση αστάθειας. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η Μόσχα είναι υποχρεωμένη να λέει πως τα στρατεύματα εντός των εδαφικών της συνόρων είναι κυρίαρχο ζήτημα που δεν απαιτεί καμία εξήγηση ή ευθύνη σε καμία ξένη κυβέρνηση.

Τώρα μας λένε αυτή την εβδομάδα ότι το «φάντασμα του πολέμου» μεγαλώνει και οι συνομιλίες την Παρασκευή μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken και του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη Γενεύη υποτίθεται πως αποτελούν «τελευταία προσπάθεια» για τη διπλωματία για την αποτροπή της σύγκρουσης.

Υπάρχει πράγματι μια γελοία και απερίσκεπτη διπλή συσσώρευση: στρατιωτικών δυνάμεων καθώς και προπαγάνδας για πόλεμο. Αυτή η συσσώρευση πραγματοποιείται στο πλευρό των Ηνωμένων Πολιτειών και των εταίρων τους στο ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένου του καθεστώτος που υποστηρίζεται από τη Δύση στην Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ και το μπλοκ του ΝΑΤΟ κατακλύζουν την Ουκρανία με όπλα. Η κυβέρνηση Μπάιντεν μόλις ανακοίνωσε πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια 200 εκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο, επιπλέον των σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει παρασχεθεί από το 2014, όταν το πραξικόπημα στην Ουκρανία υπό την αιγίδα της CIA εγκαινίασε ένα λυσσαλέο αντιρωσικό καθεστώς.

Η Βρετανία και άλλα μέλη του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Βαλτικής, στέλνουν αντιαρματικούς και αντιαεροπορικούς πυραύλους στην Ουκρανία μαζί με στρατιωτικούς συμβούλους. Όλος αυτός ο οπλισμός ενθαρρύνει το καθεστώς του Κιέβου να κλιμακώσει την επίθεσή του εναντίον του ρωσικού πληθυσμού της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας. Οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν αποκηρύξει μια πολιτική διευθέτηση του σχεδόν οκταετούς εμφυλίου πολέμου που ξεκίνησε λίγο μετά το πραξικόπημα που υποστηρίχθηκε από τη CIA. Αυτή την εβδομάδα υπήρξαν αναφορές πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εγκατέστησαν πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών στη γραμμή επαφής στη ζώνη σύγκρουσης του Ντονμπάς, μια κίνηση που θεωρείται προετοιμασία για μια μεγάλη επίθεση.

Η κραυγαλέα πραγματικότητα είναι μια έξαρση του μιλιταρισμού στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ και τους εταίρους τους στο ΝΑΤΟ που απειλεί άμεσα τη Ρωσία. Ωστόσο, εκπληκτικά, η πραγματικότητα ανατρέπεται από Αμερικανούς και Ευρωπαίους πολιτικούς που κατηγορούν τη Ρωσία ότι σχεδιάζει εισβολή και υποκινεί επιθετικότητα. Το πραξικόπημα του 2014 παραμορφώνεται αναδρομικά, καθώς η Ρωσία έχει εισβάλει στην Ουκρανία και προσάρτησε την Κριμαία. Τώρα μας λένε πως η Ρωσία πρόκειται να εισβάλει «ξανά».

Επιπλέον, βλέπουμε την αξιοκαταφρόνητη προσποίηση του κορυφαίου ξένου απεσταλμένου της Αμερικής, Antony Blinken, που φέρεται να «εμπλέκεται σε διπλωματική προσπάθεια για να αποτρέψει τον πόλεμο».

Την περασμένη εβδομάδα, η Ρωσία υπέβαλε σαφείς προτάσεις σε αξιωματούχους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για την εφαρμογή εγγυήσεων ασφαλείας στην Ευρώπη. Αυτές οι προτάσεις περιελάμβαναν τη διακοπή της επέκτασης προς τα ανατολικά από το μπλοκ του ΝΑΤΟ και την απομάκρυνση των στρατηγικών αμερικανικών όπλων από την Ανατολική Ευρώπη. Η εξαιρετικά λογική πρωτοβουλία της Μόσχας για βελτίωση της ασφάλειας αποκρούστηκε. Πριν από τη συνάντησή του με τον Λαβρόφ στη Γενεύη, ο Μπλίνκεν είπε πως δε θα παρουσιάσει γραπτή απάντηση στις προτάσεις της Ρωσίας. Και όμως η αμερικανική πλευρά μιλάει για «να προσφέρει στη Ρωσία μια διπλωματική εναλλακτική στη σύγκρουση». Αυτό ισοδυναμεί με προσφορά ειρήνης στην κάννη ενός οπλισμένου όπλου.

Η αλήθεια είναι πως η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη στην Ευρώπη. Δημιουργούν τις συνθήκες για πόλεμο μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων.

Υπάρχουν δυσοίωνοι απόηχοι του παρελθόντος πολέμου στην Ευρώπη, όταν η ναζιστική Γερμανία συγκέντρωσε μια πολεμική μηχανή υπό το κυνικό πρόσχημα της «άμυνας». Σήμερα, το μπλοκ του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ είναι ένας επιτιθέμενος στην Ευρώπη υπό το λάβαρο της «άμυνας» έναντι της υποτιθέμενης ρωσικής εισβολής.

Κανένας Αμερικανός ή Ευρωπαίος πολιτικός δεν μπορεί να απαριθμήσει με αξιοπιστία τη βάση για την υπερβολική στρατιωτική συσσώρευση και την επιθετικότητα προς τη Ρωσία. Υπάρχει μια τρελή ομαδική σκέψη και μανία που έχει καταλάβει την πολιτική τάξη στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλα έθνη του ΝΑΤΟ. Η ασυναρτησία και, ειλικρινά, η παραφροσύνη των δηλώσεών τους αποτελούν κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι εντεινόμενες τρέχουσες εσωτερικές πολιτικές και οικονομικές κρίσεις των δυτικών καπιταλιστικών δυνάμεων οδηγούν την απερίσκεπτη πολεμοκαπηλεία ως έναν τρόπο για να βρει μια απελπισμένη απόσπαση της προσοχής από τη συστηματική αποτυχία. Η πανδημία του κορωνοϊού και η κοινωνική δυσφορία από την ιστορική οικονομική αποτυχία πολλαπλασιάζουν τον μιλιταρισμό των δυτικών κρατών στην πολιτική τους έναντι της Ρωσίας.

Για όσους θέλουν να δουν και να σκεφτούν με ανοιχτό μυαλό είναι προφανές τι συμβαίνει. Ιστορικά, οι ΗΠΑ και οι συνεργοί τους στο ΝΑΤΟ είναι οι πολιτικοί κληρονόμοι του υποστηριζόμενου από τη Δύση ναζιστικού καθεστώτος που προσπάθησε να καταστρέψει τη Ρωσία για χάρη της αυτοκρατορικής ηγεμονίας του δυτικού κεφαλαίου. Η Ουάσιγκτον και οι δυτικοί λακέδες της πρέπει να αποτρέψουν την εξομάλυνση των σχέσεων εντός της Ευρώπης, όπου η μεγαλύτερη χώρα της ηπείρου, η Ρωσία, θα είναι σε θέση να αναπτυχθεί ειρηνικά μαζί με τους ευρωπαίους γείτονες. Οι ΗΠΑ –η ηγετική δυτική ηγεμονική δύναμη– πρέπει να αποτρέψουν αυτό το γεωπολιτικό αποτέλεσμα με κάθε κόστος. Στο παρελθόν, η ναζιστική Γερμανία και ο φασισμός χρησιμοποιήθηκαν ως σκουλήκια. Σήμερα, είναι ο επεκτατισμός του ΝΑΤΟ στην «υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ειρήνης».

Ο πόλεμος φαίνεται πως πλησιάζει και οι πολεμοκάπηλοι σκοντάφτουν προς την άβυσσο. Όπως και στο παρελθόν, οι απλοί άνθρωποι της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών δεν ενδιαφέρονται για σύγκρουση. Αποτρόπαια, η καταστροφή και η ταλαιπωρία συλλογίζονται από κοτσέτες ελίτ που είναι πρόθυμες να κάνουν πόλεμο μέχρι τον τελευταίο άνδρα, γυναίκα και παιδί.

Η μάζα των ανθρώπων πρέπει να αντισταθεί στους πολεμοκάπηλους και πράγματι να τους νικήσει για να βρει έναν καλύτερο, πιο ειρηνικό τρόπο διακυβέρνησης των κοινωνιών και των διεθνών σχέσεων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail