Σε μια υπέροχη χώρα, το καλοκαίρια καιγόμαστε και τον χειμώνα ψοφάμε από το κρύο

Ποια είναι η ελπίδα; Κάθε ελπίδα χάθηκε και έμεινε μόνο η ελπίδα να χιονίσει, να δουν άσπρη μέρα τα κανάλια. Να βγάλουν κανέναν ταλαίπωρο με μπότες στο χιόνι, να παγώνει για να εμπεδώσει και ο Έλληνας ότι είναι χειμώνας, γιατί αν ήταν καλοκαίρι και καύσωνας θα δείχναμε κ@λους στην παραλία.

Ελπίδα είναι να αποκλειστούν εκατό χωριά, να κλείσουν δρόμοι, να βγει η πυροσβεστική και ο στρατός, μπας και κάνει καμιά ηρωική απεγκλώβιση η κυβέρνηση και νοιώσουν εθνική περηφάνια οι ψηφοφόροι της ΝΔ άνω των 60 ετών, και πουν: Χαλάλι σου ρε Κούλη τα 100 ευρώ κάθε μήνα, είσαι παλληκάρι, μας έσωσες ξανά! 

Αυτή είναι η ελπίδα, γιατί ότι ελπίδα είχαμε με τα μέτρα, πέταξε, βαρέθηκε οικτρά και ο κόσμος και δεν πουλάμε ούτε βιταμίνες για την αϋπνία. Που να ελπίζεις; Ούτε στα σουπερμάρκετ, ούτε στις εκπτώσεις υπάρχει ελπίδα πια. Τα φράγκα των εορτών τέλειωσαν και η ακρίβεια χορεύει ζεϊμπέκικο παρά την απαγόρευση της μουσικής.

Ελπίδα είναι να παγώσουμε μπας και γλυτώσουμε από τους κρυόπλαστους που παράγουν κρύες ιδέες εις βάρος μας. Ελπίδα είναι να ζήσουμε με μαγκάλια και ξυλόσομπες γιατί τα πετρέλαια, τα ρεύματα και τα αέρια πέταξαν στον αέρα.. και άντε να τα πιάσεις …ούτε να τα πλησιάσεις.

Ελπίδα στην κακοκαιρία λοιπόν και όχι στον κακό τους τον καιρό και το δικό μας τον φλάρο, που σε μια υπέροχη χώρα, το καλοκαίρια καιγόμαστε και τον χειμώνα ψοφάμε από το κρύο… Αυτή είναι η ελπίδα μας στα κατεψυγμένα κρέατα να ζωντανέψουν να μας κυβερνήσουν ξανά! 

Θόδωρος Γαλανόπουλος

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail