Οι Μητροπολίτες Θράκης απέναντι στην επέκταση του ΚΥΤ στον Εβρο για "ευνόητους εθνικούς λόγους"

Οι Μητροπολίτες τών Ιερών Μητροπόλεων τής Θράκης, έχοντας την συναίσθηση των ποιμαντικών θεμάτων των Εκκλησιαστικών Επαρχιών μας, τα οποία συμπλέκονται άρρηκτα με την εθνικώς ευαίσθητη περιοχή τής πατρίδας μας, εκφράζουμε σταθερή από ετών άποψη για την θέση τής Θράκης σε ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής.

Κατα το παρελθόν έτος, σε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, εκφράσαμε την ξεκάθαρη αντίθεσή μας στην πρόθεση τής Κυβερνήσεως για επέκταση και ενίσχυση τών Περιφερειακών Υπηρεσιών τής Υπηρεσίας Υποδοχής καί Ταυτοποίησης (Υ.Π.Υ.Τ.) στο Δ.Δ. Φυλακίου Ν. Έβρου, αλλα και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή τής Θράκης, για ευνόητους εθνικούς λόγους.

Την ίδια άποψη εκφράζουμε αμετακίνητα και σήμερα, εφιστώντας την προσοχή όλων τών κρατικών φορέων και τού λαού στην ανάγκη διατήρησης τού διαλόγου και στην οικοδόμηση κλίματος ομονοίας και ομοφροσύνης. Άς μην ξεχνούμε ότι η σύμπραξη τού λαού, τού Κλήρου και τού επισήμου κράτους απέτρεψε την αθρόα εισβολή και ανέδειξε διεθνώς την μεθόδευση τής γείτονος για τη χρησιμοποίηση τών δυστυχών αυτών συνανθρώπων μας ως εργαλείο αποσταθεροποίησης.

Η διαφύλαξη τής πατρίδας μας απαιτεί ομοφροσύνη.

Ο Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός

Ο Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων

Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος

Ο Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail