Η Ρωσία στέλνει μισθοφόρους στο κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν;

Freepen.gr - Ειδικοί μιας ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας στάλθηκαν στο Καζακστάν για να αναλάβουν την προστασία των σημαντικότερων ρωσικών εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών, που βρίσκονται στη χώρα. Αυτή τη στιγμή είναι γνωστό ότι τα μέλη του ρωσικού στρατιωτικού εργολάβου θα πρέπει πρώτα από όλα να πάρουν τον έλεγχο του κοσμοδρομίου του Μπαϊκονούρ, όπως αναφέρουν οι δημοσιογράφοι του War Gonzo.

«Οι στρατιωτικοί εργολάβοι (PMC) από τη Ρωσική Ομοσπονδία μπορούν να θέσουν το Baikonur υπό προστασία. Αυτό αναφέρεται από πηγές του έργου, κοντά στην ηγεσία ενός από τους ρωσικούς PMC. Τώρα προσλαμβάνεται προσωπικό για την ενίσχυση της ασφάλειας του κοσμοδρομίου και άλλων στρατηγικών εγκαταστάσεων στο Καζακστάν. Συνδέεται με τις μαζικές διαδηλώσεις και ταραχές στη χώρα», αναφέρεται.

Αυτήν την στιγμή, υπάρχει ο κίνδυνος οι διαδηλωτές, οι οποίοι είναι ήδη οπλισμένοι με φορητά όπλα και ελέγχουν στρατιωτικό εξοπλισμό, να καταλάβουν στρατηγικές πολιτικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις και να αποκτήσουν πρόσβαση σε απόρρητα δεδομένα, καθώς οι αρχές έχουν χάσει εντελώς τον έλεγχο της κατάστασης στη χώρα, σημειώνει η ιστοσελίδα Avia.

Οι πληροφορίες για την αποστολή ρωσικών PMC στο Καζακστάν φαίνονται αρκετά εύλογες, ωστόσο, η ρωσική πλευρά δεν επιβεβαιώνει επίσημα αυτά τα δεδομένα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail