Σάββας Καλεντερίδης: Ενορχηστρωμένη εισβολή σε Ελλάδα και Κύπρο

Σάββας Καλεντερίδης: Ενορχηστρωμένη εισβολή σε Ελλάδα και Κύπρο. Η εξωτερική πολιτική της Τουρκία δείχνει, ότι πρέπει να αναθεωρήσουν της στάση τους.

Μία ανασκόπηση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής έκανε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Η ανάλυση ξεκινά από το 2011, όταν η Τουρκία πρωτοστάτησε στην καταστροφή της Συρίας, την εποχή που πήρε διαστάσεις η «Αραβική Άνοιξη».

Η Τουρκία ελέγχοντας τη «μουσουλμανική αδελφότητα» βάσισε την πολιτική της ανασύστασης μιας νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Δημιούργησε το προσφυγικό πρόβλημα, το οποίο εργαλειοποίησε εις βάρος της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ευρώπης. Και συνεχίζει να ενορχυστρώνει εισβολή σε Ελλάδα και Κύπρο.

Και φτάνουμε στο σήμερα όπου ο Ερντογάν αναγκάστηκε σε στροφή στην εξωτερική του πολιτική και προσπάθησε να προσεγγίσει Ισραήλ και Αίγυπτο, κάτι που ήταν ομολογία του αδιεξόδου στην οποία είχε περιέλθει η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας.

Με ποιές χώρες δεν εξομαλύνει τις σχέσεις της; Με την Ελλάδα και την Κύπρο που δεν έχει κόστος. Με την Ελλάδα και την Κύπρο που υποχώρησαν στο θέμα των κυρώσεων.

Άρα είναι φως φανάρι και πρέπει να το έχουν υπόψιν όσοι λαμβάνουν αποφάσεις, ότι Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να αναθεωρήσουν τη στάση τους απέναντι στην Τουρκία.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης κι επικεφαλής του infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στην εκπομπή ZOOM στις 28 Ιανουαρίου 2022.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail