Ρωσικά και συριακά μαχητικά μπλοκάρουν τις επιθέσεις του Ισραήλ στο Γκολάν

Freepen.gr -
Ρωσικά και συριακά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν κοινή αποστολή αεροπορικής περιπολίας κατά μήκος των Υψωμάτων του Γκολάν και του ποταμού Ευφράτη, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στις 24 Ιανουαρίου.

Η ανακοίνωση σημειώνει πως στην κοινή περιπολία συμμετείχαν ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη Su-34 και Su-35 και ένα αεροσκάφος A-50 AEW&C [αερομεταφερόμενη έγκαιρη προειδοποίηση και έλεγχος] καθώς και πολεμικά αεροσκάφη MiG-23 και MiG-29 της Συρίας καλύπτοντας τα υψώματα του Γκολάν, τα νότια σύνορα, τον ποταμό Ευφράτη και τη βόρεια Συρία.

«Ρώσοι πιλότοι απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Χμεϊμίμ, ενώ Σύριοι απογειώθηκαν από τα αεροδρόμια Seikal και Dumayr έξω από τη Δαμασκό», ανέφερε το υπουργείο. «Κατά τη διάρκεια της αποστολής περιπολίας, Σύριοι πιλότοι έλεγχαν τον εναέριο χώρο και παρείχαν κάλυψη των μαχητικών, ενώ τα ρωσικά πληρώματα ασκήθηκαν σε επιθέσεις σε χερσαίους στόχους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι πιλότοι των δύο χωρών ανέπτυξαν δεξιότητες συνεργασίας σε διάφορες καταστάσεις κατά τη διάρκεια της κοινής περιπολίας.

«Αυτό το είδος κοινών αποστολών θα πραγματοποιούνται τώρα σε τακτική βάση», ανέφερε το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Η κοινή εναέρια περίπολος ώθησε τον ισραηλινό στρατό να περιορίσει την αεροπορική του εκστρατεία στη Συρία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ynet. Ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι ξεκίνησαν επίσης συνομιλίες με αξιωματικούς του ρωσικού στρατού για να αποτρέψουν οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση. 
 

 
 
 
* πληροφορίες southfront.org
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail