Η Ρωσία στέλνει 20 πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα για να περιορίσει το ΝΑΤΟ

Freepen.gr - Ένας στόλος με περισσότερα από 20 ρωσικά πολεμικά πλοία και σκάφη υποστήριξης έχει αποπλεύσει για ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με το ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη.

Το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι η αρμάδα, η οποία περιλαμβάνει φρεγάτες, πυραυλικά σκάφη, ναρκαλιευτικά και αμφίβια επιθετικά σκάφη, είχε αποπλεύσει από τα λιμάνια της Σεβαστούπολης και του Νοβοροσίσκ στη νότια ακτή της χώρας.

Τα πλοία θα ασκηθούν στους ελιγμούς και την απόκρουση εναέριων επιθέσεων, μεταξύ άλλων δεξιοτήτων μάχης, επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι.

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από στρατιωτικούς αρχηγούς δείχνει δύο από τα νεότερα σκάφη του ναυτικού να συμμετέχουν, συμπεριλαμβανομένης της φρεγάτας Admiral Essen, η οποία εντάχθηκε στον στόλο το 2016, και της κορβέτας Ingushetia, η οποία ξεκίνησε το παρθενικό της ταξίδι το 2019.

Η άσκηση πραγματοποιείται ταυτόχρονα με ελιγμούς του βόρειου στόλου της Ρωσίας στη Θάλασσα του Μπάρεντς, σε ένα φόντο αυξημένης έντασης μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ στα σύνορα με την Ουκρανία. Η Μόσχα έχει ζητήσει γραπτές διαβεβαιώσεις πως το Κίεβο θα αποκλειστεί από την ένταξη στο μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι οι απαιτήσεις είναι απαράδεκτες, αλλά εξέφρασε την ελπίδα πως οι δύο πλευρές μπορούν να βρουν έναν τρόπο αποκλιμάκωσης της τρέχουσας κατάστασης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail