Υπόθεση Τζόκοβιτς: Η δικτατορία της Αυστραλίας δε φοβάται τον κορωνοϊό, αλλά την ελεύθερη βούληση και σκέψη

Δύο είναι στις μέρες οι καθοριστικές παραβιάσεις του αστικού αντιπροσωπευτικού συστήματος, που συνηθίσαμε καλώς κακώς να αποκαλούμε δημοκρατία, και οι οποίες μεταβάλλουν αυτό το πολίτευμα στην πλέον στυγνή και ολοκληρωτική δικτατορία: στο στενό κρατικό επίπεδο η χορήγηση ακαταδίωκτου σε μη εκλεγμένους από το λαό πολίτες, αλλά σε πολίτες που έχει επιλέξει η εκτελεστική εξουσία και σε διεθνές επίπεδο η υπόθεση Τζόκοβιτς. 

Χαράλαμπος Μηνάογλου

Η χορήγηση ακαταδίωκτου σε οποιονδήποτε πολίτη επιτρέπεται μόνον με αναθεώρηση του συντάγματος, όπως έγινε μετά από θυελλώδεις συζητήσεις για την ευθύνη των υπουργών. Η χορήγηση ακαταδίωκτου σε πολίτες που μία κυβέρνηση επιλέγει για να κάνουν την βρώμικη δουλειά για αυτήν είναι εγκληματική ενέργεια μαφιόζικου τύπου. Ιδίως, όταν όπως συμβαίνει στην περίπτωση των ειδικών της επιτροπής για τον κορωνοϊό οι εισηγήσεις τους προκαλούν εκατόμβη νεκρών, οι οποίοι δεν σχετίζονται μόνον με λανθασμένες αποφάσεις τους λόγω άγνοιας ή κακού υπολογισμού, αλλά στις αποφάσεις τους αυτές βαραίνει ιδιαίτερα και η χρηματοδότηση πολλών εξ αυτών από τις φαρμακευτικές, οι οποίες πουλάνε τα εμβόλια. 

Ακριβώς, με τέτοια μέτρα, όπως το τωρινό ακαταδίωκτο ξεκινούσε και στην αρχαιότητα η αλλοίωση των πολιτευμάτων στις αρχαίες ελληνικές πόλεις. Ακόμη περισσότερο, θα λέγαμε ότι στον Μεσαίωνα, ολόκληρη η επιβολή της φεουδαρχίας στηριζόταν πάνω στο ακαταδίωκτο συγκεκριμένων προσώπων (των φεουδαρχών) και στην εν γένει ιδιαίτερη αντιμετώπισή τους από το κράτος. 

Τα πράγματα, όμως, φαίνεται ότι χειροτερεύουν απόψε δραματικά με την υπόθεση Τζόκοβιτς, καθώς πλέον επιβάλλεται μία παγκόσμια δικτατορία, η οποία δεν δέχεται κανέναν από τους θεσπισμένους και μέχρι τώρα πλήρως σεβαστούς από όλα τα πολιτισμένα κράτη κανόνες του διεθνούς δικαίου, αυτά που φέρουν στο όνομά τους την λέξη δημοκρατία, σε ό,τι αφορά τόσο τα ατομικά δικαιώματα όσο και τις διακρατικές σχέσεις. 

Η ολοκληρωτική κυβέρνηση της Αυστραλίας κρατεί ΤΕΛΕΙΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ στο αεροδρόμιο της χώρας όπου προσγειώθηκε τον Τζόκοβιτς, τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου, επειδή τόλμησε να ταξιδέψει εκεί, μετά από συγκεκριμένη ειδική πρόσκληση της ομοσπονδίας τένις, όχι νοσώντας, αλλά χωρίς να είναι εμβολιασμένος! Και όλα αυτά, ενώ έχει κάνει τα απαιτούμενα τέστς που αποδεικνύουν ότι δε φέρει τον κορωνοϊό και ενώ η πρόσκληση από την ομοσπονδία τένις έγινε στο πρόσωπό του με δεδομένο ότι δεν έχει κάνει εμβόλιο! 

Ήδη η σερβική κυβέρνηση έχει προβεί -και πολύ σωστά- σε διάβημα για την απελευθέρωσή του, αλλά η δικτατορική κυβέρνηση της Αυστραλίας επιμένει να τον κρατεί στο αεροδρόμιο. Εδώ δεν έχει νόημα ούτε να μιλήσουμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα της ελεύθερης μετακίνησης, της εργασίας και της αξιοπρέπειας του Τζόκοβιτς που καταπατώνται, ούτε για τις διακρατικές σχέσεις Σερβίας και Αυστραλίας ούτε καν για τον οφειλόμενο από κάθε πολιτισμένο κράτος σεβασμό στον αθλητισμό και στις αποφάσεις των αρμόδιων ομοσπονδιών. 

Εδώ θα πρέπει να αναφερθούμε μόνον στο γεγονός ότι στο έδαφος της Αυστραλίας εισέρχονται χιλιάδες παράνομοι μετανάστες χωρίς κανέναν έλεγχο για το αν νοσούν ή όχι. Από τον Τζόκοβιτς όμως φέρεται να φοβάται η δικτατορία της Αυστραλίας ότι θα μεταδοθεί ο κορωνοϊός στην χώρα! Από τον πλήρως τεσταρισμένο και αρνητικό Τζόκοβιτς... Όλοι, λοιπόν, αντιλαμβανόμαστε ότι το ζητούμενο δεν είναι να μην μεταφέρει ο Τζόκοβιτς τον κορωνοϊό στην Αυστραλία αλλά να τιμωρηθεί και ίσως και να εξοντωθεί πλήρως μία ελεύθερη φωνή, μία ελεύθερη συνείδηση, η οποία έχει κάνει την επιλογή της σχετικά με το ζήτημα του εμβολίου, για να φοβηθούν ει δυνατόν πάντες μετά από αυτό. Η δικτατορία της Αυστραλίας δεν φοβάται τον κορωνοϊό, φοβάται την ελεύθερη βούληση και την ελεύθερη σκέψη, όπως ακριβώς κάθε ολοκληρωτικό καθεστώς. 

ΥΓ. Στα απογευματινά δελτία ειδήσεων, με ηδονικά χαμόγελα τα πουλητ@ρια της ελληνικής δημοσιογραφίας προανήγγειλαν την κράτηση του Τζόκοβιτς... αυτοί οι ίδιοι που κόπτονταν κάποτε μην τυχόν και η κυβέρνηση άλλαζε καμία ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου και καταστρατηγείτο η ανεξαρτησία της ΕΠΟ! Τώρα που τα φράγκα τα παίρνουν για τον αντίθετο λόγο, τώρα όχι μόνον δεν πειράζει που παρεμβαίνει και ακυρώνει μία κυβέρνηση την τόσο θεμελιώδη για το άθλημα απόφαση της ομοσπονδίας, αλλά τους είναι και ευχάριστο...διεστραμμένα ευχάριστο...

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail