Κοινωνία ανδρείκελων και μοιχών ή ηρώων και Αγίων;

Η εγκαθίδρυση μίας νέας «ηθικής και πολιτισμικής» τάξης βαίνει προς ολοκλήρωση. Η βλασφημία, η πονηρία, το ψέμα, η μοιχεία επαινούνται. Η τιμιότητα, η αρετή, η τιμή, η πίστη λοιδορούνται. Η ελευθερία εκδίδεται, η δημοκρατία ξεπουλιέται, η ορθοδοξία εξαγοράζεται. Η ανθρώπινη προσωπικότητα μεταλλάσσεται σε σαρωμένο ανδρείκελο.

Μία νέα κοινωνία ορθώνεται, με καινούρια ήθη, πολιτισμό και θρησκεία. Των υπερήφανων μοιχαλίδων, της επιβράβευσης της απατεωνιάς, της αλαζονικής ύβρεως.

Ποιος μπορεί να εμπνεύσει τους Έλληνες; Όσοι κρατάνε ακόμα άμυνες, πλέον παλεύουν με την απογοήτευση.

Όμως, όποτε το έθνος μας κόντευε να σβήσει, μία σειρά ανεξήγητα συμπτωματικών γεγονότων όχι μόνο δεν το άφηνε να ξεψυχήσει, αλλά το ανάστηνε.

Ποιοι θα σβήσουν τις αξίες και τα ιδανικά του; Ποιοι θα διαγράψουν τον Χριστό από την καρδιά του; Οι εραστές καυχούμενων μοιχών, οι αγαπητικοί της τηλεοπτικής πούδρας, οι κοιλιόδουλοι πληρωμένων γευμάτων, οι αλλοτριωμένες μαριονέτες του πνεύματος, οι θρασύδειλοι εκβιαστές ηλικιωμένων;

Ου δύναται.Μαργέλης Κωνσταντίνος

Άγιος Πέτρος, Λευκάδας, 8 Ιανουαρίου 2021

www.eksadaktylos.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail