Εθνική Αμυνα - Παράνομη μετανάστευση

Μιλώντας ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την μεγάλη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στο μεταναστευτικό πρόβλημα, διευκρίνισε ότι φέτος οι ροές είναι μειωμένες κατά 99% σε σχέση με τη μεταναστευτική κρίση του 2015 και ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί νέα κρίση στο μέλλον στον Έβρο και τα νησιά μας.

Του Κωνσταντίνου Κούσαντα (αντιστρατήγου ε.α.)

Πράγματι, με το 2015 δεν υπάρχει καμία σχέση όταν περνούσαν εντελώς ανεξέλεγκτα τα σύνορα μας παράνομοι μετανάστες αλλά το πρόβλημα δεν τελείωσε.

Από τα επίσημα στοιχεία της FRONTEX για τις παράνομες μεταναστευτικές ροές από τα χερσαία και θαλάσσια σύνορά μας φαίνεται ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του 2021 και 2020 όταν είχε εμπλακεί το σύνολο των Σωμάτων Ασφαλείας με την συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων. 18.764 για την περίοδο 11 μηνών,  από 1 Ιαν μέχρι 31 Νοε 2021. Σε σχέση με το 2020 μόλις - 3% χωρίς τον μήνα Δεκέμβριο 2021)

Το μήκος των συνόρων μας από το τριεθνές Ελλάδας Βουλγαρίας Τουρκίας μέχρι το Καστελόριζο είναι τεράστιο και όταν  υπάρχει είσοδος 20.000 παράνομων μεταναστών κάθε χρόνο η κατάσταση θα γίνεται καθημερινά δυσκολότερη.

Τα πρόσφατα ναυάγια των παράνομων μεταναστών στην Πάρο, στην Φολέγανδρο, στα Αντικύθηρα και στην Μάνη, τις ημέρες των Χριστουγέννων, έχουν δημιουργήσει ερωτηματικά πως βάρκες ή μικρά πλοιάρια ή μικρά εμπορικά πλοία, διασχίζουν το Αιγαίο, πλέοντας  6 με 7 ώρες στα Ελληνικά χωρικά ύδατα χωρίς να  γίνονται αντιληπτά, με αποτέλεσμα να εντοπίζονται μόνο από ναυάγια ή προσαράξεις.

Τα αποτελέσματα της αυθόρμητης συγκέντρωσης το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα των συγκεντρωμένων χιλιάδων αλλοδαπών, εν μέσω πανδημίας αποτελούν στοιχείο έρευνας σχετικής με τον ακριβή αριθμό των αλλοδαπών στην Ελληνική επικράτεια.

Η απειλή της εδαφικής μας ακεραιότητας,  όπως πλέον εκφράζεται επίσημα με τις επιθετικές δηλώσεις Ακάρ και ότι πολλοί εκ των εισβολέων παράνομα όταν συλλαμβάνονται εξακριβώνεται ότι εξυπηρετούν συμφέροντα εναντίον της χώρας μας, θα πρέπει να αξιολογηθεί από όλες τις εμπλεκόμενες αρχές.

Η συνεχής αποτροπή της  παραβίασης  των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων μας από τους παράνομους εισβολείς  είναι μονόδρομος για την αξιοπιστία και το κύρος της χώρας μας. Η εθνική μας άμυνα συνδέεται με την παράνομη μετανάστευση. Η διαρκής είσοδος των παράνομα εισερχομένων μεταναστών, επηρεάζει αρνητικά την διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης και της δημόσιας τάξης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail