Αυτοί που νίκησαν το φόβο!

lechenie-narkomanii / pixabay
«…Μην τους φοβάστε Έλληνες, στο φόβο σας ποντάρουν. Λίγος είναι ο καιρός τους. Η Ελλάδα θα ζήσει στους αιώνες, αυτοί θα χαθούν...», διατράνωνε ο αγαπητός και αξέχαστος μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, αφενός δείχνοντας το μέγεθος της προπαγάνδας του φόβου που χρησιμοποιούν οι σύγχρονοι παγκόσμιοι και εγχώριοι δικτάτορες και εχθροί του ανθρωπίνου γένους, αφετέρου δίνοντας την ελπίδα της τελικής νίκης των Ελλήνων!

Τι είναι όμως φόβος;

Ο φόβος είναι ένα βασικό συναίσθημα του ανθρώπου που προκαλείται από τη συνειδητοποίηση ενός πραγματικού ή πλασματικού κινδύνου ή μιας απειλής. Είναι ένας μηχανισμός προστατευτικού χαρακτήρα, χωρίς να απαιτεί συνειδητή σκέψη.

Στη «Ρητορική» του Αριστοτέλη είναι ένα είδος ψυχικής και σωματικής οδύνης ή αναστάτωσης που προκαλεί η ιδέα κάποιου καταστρεπτικού ή οδυνηρού κακού που πρόκειται να συμβεί. Ο «Αισχύλιος» φόβος, που είναι κατά το πλείστον σωματοποιημένος, είναι εκείνος που περιέχει και αισθηματικό αντίκτυπο συγκινησιακά φορτισμένο, συνοδεύεται δε πάντοτε από μια ανησυχία και αγωνία για το άμεσο μέλλον.

Ο φοβισμένος άνθρωπος παύει να είναι ο εαυτός του! Νιώθει να εκμηδενίζεται, δεν μπορεί να σκεφθεί, δεν μπορεί να δει καθαρά, με αποτέλεσμα να καθίσταται απολύτως αδρανής και να δέχεται εύκολα την όποια προπαγάνδα του επιβληθεί. Έτσι γίνεται εύκολα η χειραγώγηση και η καθοδήγησή του, όταν κάτω από συνθήκες φόβου απώλειας της ζωής, μεταμορφώνεται σε μαζάνθρωπο, περιορίζοντας την οπτική του μόνο σε μια κατεύθυνση!

Τι είδους φόβοι υπάρχουν στην Ελλάδα σήμερα;

Σήμερα διαμορφώνεται ένα τρομερό κλίμα φοβίας στη χώρα μας, με βασικούς άξονες τον κορωνοϊό, την Τουρκία και την λαθρομετανάστευση. Τον Έλληνα τον διακατέχουν τρεις «ορισμένοι» φόβοι: Πρώτον «να μην κολλήσει κορωνοϊό και πεθάνει ή μην του επιβάλλουν πρόστιμο γιατί δεν ακολουθεί τα επιβαλλόμενα μέτρα», δεύτερον «να μην μας επιτεθεί ο Τούρκος», και τρίτον «να μην τον στοχοποιήσουν ως ρατσιστή ή φασίστα» αν είναι αντίθετος με την λαθρομετανάστευση! Επιπλέον τον καθηλώνει και ένας «αόριστος» φόβος, έντεχνα καλλιεργημένος, για να μην μπορεί να αποκτήσει μηχανισμούς άμυνας, ο οποίος προσδιορίζεται σε στοιχεία του μικρόκοσμου του, όπως να μην του χαλάσουν την ησυχία του, να νοιώθει ασφαλής μέσα στο σπίτι του, να μην πάθει τίποτε ο ίδιος και η οικογένειά του.

Ειδικότερα, σήμερα στην χώρα μας, αποκλειστικά και κατακλυσμιαία, βασιλεύει ο φόβος του κορωνοϊού SARS-2, οποίος εργαλειοποιήθηκε έντεχνα από τα όργανα της Νέας Παγκόσμιας Τάξης παγκοσμίως. Στο πλαίσιο αυτό, επικρατεί μια άνευ προηγουμένου σταλινική-φασιστική αστυνόμευση και διασπείρεται έντεχνα καθημερινά, μέσω των ΜΜΕ, ο φόβος του θανάτου, συνδυαζόμενος με τον φόβο και την απειλή εξοντωτικών προστίμων, σύλληψης σε περίπτωση που δεν υπακούει κάποιος στους κορωνοκανόνες καθώς και απώλεια εργασίας.

Πώς νικάμε τον φόβο;

Η σύγχρονη Ψυχολογία προτείνει κάποιους τρόπους αντιμετώπισης του φόβου: Απομακρύνσου από την πηγή του φόβου (πχ. κλείσε την τηλεόραση που βομβαρδίζει με φόβο). Άντλησε δύναμη από άλλα δυνατά συναισθήματα, όπως πίστη, χαρά, αισιοδοξία. Δες την πραγματικότητα (που σίγουρα είναι πιο καλή από αυτή που νομίζουμε, από αυτή που μας δείχνουν). Τόλμησε, έλα αντιμέτωπος με αυτό που φοβάσαι. Τέλος, αντιμετώπισε τον φόβο, τον κίνδυνο μαζί με άλλους.

Ποιοι νίκησαν τον φόβο και γιατί;

-Τον φόβο νίκησαν όσοι έμειναν μακριά από την προπαγάνδα των ΜΜΕ, τα οποία για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία καλοπληρώθηκαν για να παίξουν συντονισμένα ένα παγκόσμιο παιχνίδι επιβολής του φόβου του θανάτου στον παγκόσμιο πληθυσμό.

-Τον φόβο νίκησαν όσοι παρέμειναν ψύχραιμοι, έψαξαν, διάβασαν, άκουσαν και έτσι σχημάτισαν άποψη για το τι παίζεται παγκοσμίως και στην χώρα τους.

-Τον φόβο νίκησαν όσοι δεν έβαλαν τις εφήμερες ανέσεις στη ζωή τους ή και τη δουλειά τους πάνω από την ελευθερία τους, το πανανθρώπινο αυτό αγαθό, που αποτελεί ένα από τα αναφαίρετα και απαραβίαστα ανθρώπινα δικαιώματα, δηλαδή δικαιώματα «που έχουν θεμελιώδη σημασία, δεν χορηγούνται από ανθρώπινη εξουσία και δεν γίνεται να παραδοθούν», σύμφωνα με τους σχετικούς διεθνείς κανόνες.

-Τον φόβο νίκησαν όσοι δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς της ανθρώπινης εξουσίας, επιδεικνύοντας μια ιδιαίτερα μεγάλη ψυχική δύναμη αντίστασης.

-Τον φόβο νίκησαν όσοι δεν ακολούθησαν την πολιτική γραμμή του κόμματός τους, ως πειθήνια κομματικά άτομα, χωρίς ίδια κριτική σκέψη και γνώμη.

-Τον φόβο νίκησαν όσοι στήριξαν την απόφασή τους στην πίστη στο Χριστό και στα μυστήρια της λατρείας Του, χωρίς να κάνουν απαράδεκτες εκπτώσεις υποβαθμίζοντας την πίστη και την Εκκλησία σε ιδιαίτερα χαμηλό κοσμικό επίπεδο.

Δεν φοβόμαστε λοιπόν!

Ενωνόμαστε! Ο εχθρός είναι κοινός. Είναι τα φερέφωνα της Νέας Παγκόσμιας Τάξης και τα κάθε λογής παγκόσμια ή εγχώρια τσιράκια και πειθήνια όργανά τους! Δεν φοβόμαστε! Δίνουμε μια δυνατή γροθιά στον φόβο!

Μένουμε ελεύθεροι!


Νικόλαος Ταμουρίδης Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail