Ώρα να κλείσουν οι τηλεοράσεις και να σωπάσουν οι...ειδικοί! Εμβολιασμένος επί 3 αυτοκτόνησε από το φόβο του

stevepb / pixabay
«47χρόνος άνδρας, που ήταν αρραβωνιασμένος, να έβαλε τέλος στην ζωή του με μια καραμπίνα, η οποία βρέθηκε δίπλα του, όταν ενημερώθηκε πως είναι θετικός στον κορονοϊό παρ’ ότι είχε εμβολιαστεί και με την τρίτη δόση. Ο  άνδρας φοβήθηκε πως η νόσος θα τον οδηγήσει στο Νοσοκομείο όπου και θα χρειαστεί να διασωληνωθεί. Ο 47χρόνος κτηνοτρόφος στο άκουσμα της είδησης πως νοσεί εξαφανίστηκε και έβαλε τέλος στην ζωή του».

Του Στρατή Μαζίδη

Την παραπάνω είδηση μεταδίδει η ηλεκτρονική έκδοση της ΕΡΤ, το ertnews.gr. Το συμβάν είναι τραγικό από όποια πλευρά κι αν το δεις. Το ότι ο τριπλά εμβολιασμένος τελικά βγήκε θετικός; Ο φόβος του για τον ιό ήταν τέτοιος που τελικά τον οδήγησε στο θάνατο, τον οποίο ήθελε να αποφύγει.

Γιατί όμως έφτασε να φοβάται τόσο πολύ; Η πλειοψηφία των ανθρώπων ανταπεξέρχεται. Το ότι βγήκε θετικός δε σημαίνει πως θα νοσούσε. Αν τελικά νοσούσε, δε σημαίνει ότι θα το περνούσε βαριά. Κι αν το περνούσε βαριά, δε σημαίνει πως θα ανήκε σε εκείνο το μικρό ποσοστό αυτών που δυστυχώς δεν τα καταφέρνουν.

Δυστυχώς η απάντηση κρύβεται στα ΜΜΕ και τους ειδικούς που έχουν πιάσει μόνιμο στασίδι σε κανάλια, ραδιόφωνα και sites. Δημοσιογράφοι και διάφοροι "ειδικοί", όπως καθηγητές μηχανικής, πλαστικοί χειρουργοί και άλλοι, βγαίνουν καθημερινά πετούν προβλέψεις στον αέρα, σκορπούν τρόμο, ή ενίοτε προτείνουν φασιστικές πολιτικές του πως θα πρέπει να παρακρατηθεί το οικονομικό εξοντωτικό πέναλτι σε όσους δεν προβαίνουν σε μια ιατρική πράξη, η οποία όσο περνά ο καιρός, θαμπώνει.

Δυστυχώς οι διάφοροι ειδικοί, μάλλον είναι άκαπνοι από ιατρικές δοκιμασίες, διαφορετικά θα ήξεραν ότι ένα ιατρικό θέμα το ανταπεξέρχεται κανείς πρώτα από όλα με θετική ψυχολογία. Με την πεποίθηση πως θα τα καταφέρει. Κανένας δε βρήκε την υγειά του με φοβέρες, πρόστιμα και μπαμπούλες.

Αυτή η καθημερινή πλύση εγκεφάλου, αυτός ο κατατρεγμός των ανθρώπων οδήγησε έναν άνθρωπο μόλις 47 ετών, ενεργό μέλος της κοινωνίας κι έτοιμο να ανοίξει το δικό του σπίτι της, στο να τερματίσει τη ζωή του. Φανταστείτε λίγο τι [και γιατί] ένιωσε αυτός ο άνθρωπος.

Επειδή ακριβώς οι στιγμές είναι δύσκολες και την ώρα ενός πολέμου όσοι τρομοκρατούν και φοβερίζουν, προσφέρουν κάκιστη υπηρεσία, καλό θα είναι να σωπάσουν δημοσιογράφοι και ειδικοί. Κι αν δεν μπορούν, ώρα να κλείσουμε τις τηλεοράσεις και οτιδήποτε άλλο τοξικό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail