Αποφασισμένοι να διαλύσουν τους τρομοκράτες: Περισσότερες από 200 αεροπορικές επιδρομές των Ρώσων στη Συρία

Freepen.gr - Οι Σύριοι τρομοκράτες υφίστανται τεράστιες απώλειες από τα πλήγματα μεγάλης κλίμακας των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων.

Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, ρωσικά μαχητικά έχουν προκαλέσει περισσότερα από 200 πλήγματα σε μαχητές στις συριακές επαρχίες Ιντλίμπ, Λατάκια, Χομς, Ράκα και Ντέιρ εζ Ζορ. Ως αποτέλεσμα, τρομοκράτες και παράνομες ένοπλες ομάδες άρχισαν να υφίστανται τεράστιες απώλειες. Τέτοια υψηλή ένταση χτυπημάτων ρωσικής στρατιωτικής αεροπορίας παρατηρήθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο. Αυτό δείχνει ότι ο ρωσικός στρατός έχει ήδη ξεκινήσει ένα σχέδιο που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως για την απελευθέρωση του βορειοδυτικού τμήματος της Αραβικής Δημοκρατίας από τους τουρκόφιλους μαχητές και του κεντρικού τμήματος της Συρίας από τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με τα συριακά ΜΜΕ, μόνο στις 13 Ιανουαρίου, οι απώλειες των τρομοκρατών ανήλθαν σε 25 άτομα (14 μαχητές σκοτώθηκαν, 11 άλλοι τραυματίστηκαν), ενώ από την αρχή του έτους ο αριθμός αυτός ανέρχεται ήδη σε αρκετές εκατοντάδες άτομα.

Είναι γνωστό ότι αυτήν την στιγμή ο ρωσικός στρατός έχει επικεντρώσει τα χτυπήματά του στις επαρχίες Ράκα, Χομς και Ντέιρ εζ-Ζορ, αλλά δεκάδεςεπιδρομές έχουν εξαπολυθεί και σε θέσεις τουρκόφιλων μαχητών.

«Από τις αρχές του 2022, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν πραγματοποιήσει 205 αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις τρομοκρατών στην έρημο της κεντρικής Συρίας. Αυτή η περιοχή θεωρείται μέρος όπου οι τρομοκράτες αποθηκεύουν εξοπλισμό, προμήθειες και κρύβονται. Οι πιο πρόσφατες επιθέσεις τρομοκρατικών ομάδων που ανήκουν στο δίκτυο του Ισλαμικού Κράτους σημειώθηκαν στις ερήμους της Ντέιρ εζ-Ζορ και της Ράκα. Ο τρόμος φαίνεται να απομακρύνεται από τη σκληρή έρημο της Χομς. Οι τρομοκράτες του ISIS στην κεντρική Συρία δέχονται ισχυρά πλήγματα από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους.

Πριν από λίγες ημέρες, τουρκόφιλοι μαχητές εξαπέλυσαν ισχυρή επίθεση στις θέσεις του συριακού στρατού στο βορειοδυτικό τμήμα της Αραβικής Δημοκρατίας, ωστόσο υπό τα χτυπήματα των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων υπέστησαν μεγάλες απώλειες.

* πληροφορίες avia

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail