Πανίσχυρα ΗΑΕ στον αέρα: Τα Rafales θα πλαισιώνουν τα F-35!

Freepen.gr - Ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΑΕ δήλωσε ότι τα γαλλικά αεροσκάφη Rafale για τα οποία υπέγραψαν πρόσφατα σύμβαση θα συμπληρώσουν τα αεροσκάφη F-35 που σχεδιάζουν να αγοράσουν, αναφέρει η ινδική defenseworld.net.

Το αραβικό κράτος του Κόλπου παρήγγειλε 80 Rafales και δώδεκα ελικόπτερα Caracal για 19 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας το ως το μεγαλύτερο συμβόλαιο εξαγωγής όπλων ποτέ για τη Γαλλία. Η σύμβαση για τα μαχητικά δημιούργησε αμφιβολίες για το αν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα συνεχίσουν με την αγορά των F-35 από την Αμερική, το τζετ για το οποίο συμφώνησε να εξομαλύνει τις σχέσεις με το Ισραήλ, μια χώρα που ήταν αντίθετη στη συμφωνία. Η απουσία του F-35 από την Αεροπορική Έκθεση του Ντουμπάι που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο, παρά το ενδιαφέρον για το τζετ, προκάλεσε επίσης προβληματισμό στους ειδικούς.

Ξεκαθαρίζοντας την κατάσταση, ο υποστράτηγος Ibrahim Nasser Al Alawi, διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας και Αεράμυνας των ΗΑΕ, δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM αργά το Σάββατο ότι τα αεροσκάφη Rafale θα αντικαταστήσουν τον γαλλικό στόλο των Mirage 2000 της χώρας.

«Αυτή η συμφωνία (Rafale) δν θεωρείται εναλλακτική για την επικείμενη συμφωνία για τα F-35, είναι μάλλον μια συμπληρωματική συμφωνία… καθώς αναπτύσσουμε τις ικανότητές μας στην αεροπορία», είπε ο Alawi.


Η πώληση των 50 πολεμικών αεροσκαφών F-35 της Lockheed Martin στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιβραδύνθηκε εν μέσω ανησυχιών στην Ουάσιγκτον για τη σχέση του Άμπου Ντάμπι με την Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης της τεχνολογίας Huawei 5G στη χώρα εκτός από τη συμμετοχή της στον πόλεμο της Υεμένης.

Οι αντίπαλοι των ΗΑΕ - Κατάρ και Αίγυπτος - έχουν επίσης αεροσκάφη Rafale στο απόθεμά τους. Το πρώτο παρήγγειλε 24 από τα μαχητικά το 2015, προσθέτοντας άλλα 12 πέρυσι. Έχει επίσης επιλογή αγοράς για ακόμη 36. Το Κάιρο παρήγγειλε 24 το 2015 και 30 νωρίτερα φέτος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail