Τα γαλλικά Rafale εξετάζουν στο Βελιγράδι για στρατηγική ενίσχυση της Σερβικής Αεροπορίας

Dassault Rafale – Wikipedia
Freepen.gr - Η Πολεμική Αεροπορία της Σερβίας εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς μαχητικών Rafale από τη Γαλλία και έχει ενημερώσει τον πρόεδρο της χώρας, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Nebojsa Stefanovic στις 28 Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic ανακοίνωσε αύξηση 500 εκατομμυρίων ευρώ (566 εκατομμύρια δολάρια) στον αμυντικό προϋπολογισμό της χώρας κατά 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ το 2022 για πρόσθετο εξοπλισμό και όπλα.

«Ο εκσυγχρονισμός του σερβικού στόλου μαχητικών αεροσκαφών είναι μια δαπανηρή προσπάθεια που πρέπει να εξεταστεί στρατηγικά. Η Πολεμική Αεροπορία είπε στον Πρόεδρο πως αυτήν την στιγμή είναι περισσότερο διατεθειμένοι να αγοράσουν το γαλλικής κατασκευής Rafale. Αλλά αφού τελειώσουμε με μια πλήρη ανάλυση, ας δούμε τι θα επιλέξει ο στρατός», είπε ο Stefanovic στη Ραδιοφωνική Τηλεόραση της Σερβίας.

* πληροφορίες eurasiantimes.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail