Τα MiG-31 αναπτύχθηκαν στην ανατολικότερη πόλη της Ρωσίας για να φτάνουν στις ΗΠΑ σε 15 λεπτά

Freepen.gr - Η ανάπτυξη των ρωσικών υπερηχητικών μαχητικών MiG-31BM στο Anadyr ήρθε ως αντεπίθεση κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, πιστεύουν ειδικοί της κινεζικής εφημερίδας Sohu. Χρειάζονται περίπου 15 λεπτά για ένα πολεμικό αεροπλάνο όπως το MiG-31BM να πετάξει από το Anadyr στα σύνορα των ΗΠΑ στην Αλάσκα.

Το Anadyr είναι μια πόλη-λιμάνι και το διοικητικό κέντρο της Αυτόνομης Περιφέρειας Chukotka. Είναι επίσης η πιο ανατολική πόλη της Ρωσίας που βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Anadyr στην άκρη μιας χερσονήσου.

Οι συντάκτες της δημοσίευσης είπαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν αναπτύξει νωρίτερα τα μαχητικά stealth F-22 Raptor στην Αλάσκα. Η Ουάσιγκτον παραδοσιακά αγνόησε τις διαμαρτυρίες και τις καταγγελίες της Ρωσίας για εχθρικές ενέργειες που έκαναν οι ΗΠΑ σε σχέση με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Η Μόσχα αναγκάστηκε έτσι να λάβει παρόμοια μέτρα για την προστασία των συνόρων της, αναφέρει το PolitRussia.

Ως αποτέλεσμα, η Ρωσία θα είναι σε θέση να δώσει μια σκληρή και ταχεία απάντηση στην επιθετικότητα της Ουάσιγκτον. Τα υπερηχητικά μαχητικά αεροσκάφη θα μπορούν να διανύσουν μια απόσταση 600 χιλιομέτρων μέχρι την Αλάσκα σε μόλις 15 λεπτά, αν χρειαστεί.


Το Mikoyan MiG-31 (ονομασία αναφοράς του ΝΑΤΟ Foxhound) είναι ένα υπερηχητικό αεροσκάφος αναχαίτισης που σχεδιάστηκε από το Mikoyan Design Bureau για να αντικαταστήσει το προηγούμενο μοντέλο αεροσκάφους, MiG-25. Σημειωτέον, το MiG-31 είναι ένα από τα ταχύτερα μαχητικά αεροσκάφη στον κόσμο. Συνεχίζει να λειτουργεί από τη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναμένει ότι το MiG-31 θα παραμείνει σε υπηρεσία μέχρι το 2030 ή μετά.


* πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail