Καταλάβετέ το: Η πρόταση της Ρωσίας για την «Εξίσωση Ασφαλείας» δεν είναι «τελεσίγραφο»!

Ο Πρόεδρος Πούτιν διευκρίνισε σε δύο περιπτώσεις πως οι προτάσεις της χώρας του για την «εξίσωση ασφάλειας» προς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν ισοδυναμούν με το λεγόμενο «τελεσίγραφο» που περιέργως περιγράφουν κακώς τόσο τα Mainstream Media (MSM) και τα εναλλακτικά μέσα (Alt-Media - AMC). Η κυρίαρχη αλλά τελικά ψευδής αφήγηση είναι ότι η Ρωσία επέβαλε ένα πακέτο απαιτήσεων στους ομολόγους της που γνωρίζει πως θα ήταν απολύτως απαράδεκτο να συμφωνήσουν. Αυτή η ανακριβής ερμηνεία των γεγονότων ενισχύει την αντίληψη ότι η Ρωσία δεν είναι αξιόπιστος διαπραγματευτής, έχει απώτερα κίνητρα και πως είναι διαβολεμένη για έναν πυρηνικό πόλεμο με τη Δύση. Το MSM το αντιλαμβάνεται αυτό με αρνητικό τρόπο, ενώ ορισμένες πολύ άστοχες αλλά ισχυρές προσωπικότητες στο AMC φαίνεται να επιδοκιμάζουν αυτήν την παραληρηματική αντίληψη για όποιους και αν είναι οι ριζοσπαστικοί ιδεολογικοί τους λόγοι. Κάνουν και οι δύο λάθος, όμως, όπως κατέστησε ξεκάθαρα ο πρόεδρος Πούτιν.

Andrew Korybko - oneworld.press / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Ρώσος ηγέτης είπε στις 21 Δεκεμβρίου ότι «βλέπουμε ήδη pvw κάποιοι από τους κακούς, επιτρέψτε μου να το πω ευθέως, τα ερμηνεύουν (αυτά τα προσχέδια - TASS) ως τελεσίγραφο από τη ρωσική πλευρά. Είναι τελεσίγραφο ή όχι; Σίγουρα όχι». Στη συνέχεια λίγες μέρες αργότερα, στις 26 Δεκεμβρίου, εξήγησε ότι «Δεν προτείναμε [αυτές τις εγγυήσεις] για να μαυρίσουμε ή να σταματήσουμε κάτι, στο πλαίσιο αυτής της διπλωματικής διαδικασίας, αλλά να επιτύχουμε ένα αποτέλεσμα διπλωματικών διαπραγματεύσεων που ορίζεται νομικά, όπως είπα ήδη, στο πλαίσιο των εγγράφων που προτείναμε. Και θα εργαστούμε προς αυτό συγκεκριμένα». Για να παραφράσουμε την ουσία των δηλώσεών του, ο Πρόεδρος Πούτιν πιστεύει ότι μόνο οι «κακοί» περιγράφουν με δόλο τις προτάσεις της χώρας του για την «εξίσωση ασφαλείας» ως «τελεσίγραφο», επειδή η Ρωσία ελπίζει ειλικρινά να συνάψει διπλωματική συμφωνία με τους ομολόγους της.

Κανένας αντικειμενικός παρατηρητής δεν θα έπρεπε ποτέ να θεωρήσει ότι το MSM έχει «καλές ευχές» προς τη Ρωσία, αλλά το AMC είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία αφού πολλά από τα μέλη του –τόσο τακτικοί όσο και οι παράγοντες επιρροής- παρουσιάζονται ως φιλικοί προς τη Ρωσία. Αυτό εγείρει το ερώτημα γιατί επιμένουν ότι οι προτάσεις της για την «εξίσωση ασφαλείας» συνιστούν «τελεσίγραφο» παρά το γεγονός πως ο ίδιος ο Πρόεδρος Πούτιν διευκρίνισε δύο φορές ότι αυτός είναι ο εντελώς λανθασμένος τρόπος ερμηνείας των διπλωματικών εκστρατειών της χώρας του. Δεν μπορεί να γίνει γνωστό με βεβαιότητα, δεδομένου ότι κάθε άτομο που προπαγάνδισε αυτήν την ψευδή ερμηνεία των γεγονότων θα έπρεπε ιδανικά να εξηγήσει γιατί το έκανε ο ίδιος, εάν ελπίζουμε πως θα πιεστεί από το κοινό του να το κάνει.

Συγκεκριμένα, υπάρχει αυτή η εντελώς απαξιωμένη θεωρία ότι ο Πρόεδρος Πούτιν παίζει «5D σκάκι» εναντίον της Δύσης, σύμφωνα με την οποία θεωρείται πως «πάντα κερδίζει» εναντίον τους, ακόμη κι αν φαίνεται ότι η Ρωσία υπέστη κάποια συγκριτική οπισθοδρόμηση ή ρεαλιστικά τείνει να τους προτείνει και να πετύχει κάποιο συμβιβασμό, όπως στοχεύουν να κάνουν οι τελευταίες προτάσεις της για «εξίσωση ασφαλείας». Οι πιστοί σε αυτή τη λατρευτική θεωρία είναι επίσης πεπεισμένοι ότι ο Ρώσος ηγέτης υποστηρίζει κρυφά ό,τι κάνουν ακόμα και όταν λέει το αντίθετο δημόσια. Μια τέλεια περίπτωση σε αυτό είναι οι πολύ περήφανες επιδείξεις του φιλοσημιτισμού, τον οποίο οι οπαδοί του "5D σκακιού" του AMC ερμηνεύουν γελοία ως ότι "ξεγελάει τους Σιωνιστές", καθώς νομίζουν πως "τους μισεί κρυφά" και ότι "είναι σύμμαχος με την καθοδηγούμενη Αντίσταση από το Ιράν» για να «απελευθερωθεί η Παλαιστίνη» κάποια στιγμή «στο επόμενο μέλλον». Ομοίως, οι οπαδοί του «5D σκακιού» πιστεύουν επίσης ότι μισεί έντονα τη Δύση και θέλει να την καταστρέψει.

Στην πραγματικότητα, ο Πρόεδρος Πούτιν ανέπτυξε εκτενώς την πραγματιστική εξωτερική πολιτική της χώρας του κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στα τέλη Νοεμβρίου στο Υπουργείο Εξωτερικών του. Αυτό συμπλήρωσε όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ έναν μήνα πριν το Νοέμβριο, όταν περιέγραψε την εξωτερική πολιτική της χώρας του ως μη ιδεολογική. Με άλλα λόγια, είναι κατηγορηματικά ψευδής ο ισχυρισμός πως η ρωσική εξωτερική πολιτική διαμορφώνεται υπό την επιρροή του τυφλού ιδεολογικού μίσους προς τη Δύση ή οποιονδήποτε άλλο για αυτό το θέμα, όπως δυστυχώς πιστεύουν πολλοί στο AMC. Εκείνοι των οποίων οι αντιλήψεις για τις πολιτικές της έχουν διαστρεβλωθεί μέσω αυτού του ψευδούς παραδείγματος θεωρούν λανθασμένα τις προτάσεις της για «εξίσωση ασφαλείας» ως «τελεσίγραφο», καθώς δεν μπορούν να υποστηρίξουν για ιδεολογικούς λόγους ότι η χώρα θέλει ειλικρινά να συνάψει συμφωνία με τη Δύση. Ως αποτέλεσμα, λειτουργούν άθελά τους ως «κακοί» προσπαθώντας να δυσφημήσουν τα λόγια του ίδιου του Προέδρου Πούτιν.

Το μάθημα που πρέπει να μάθουμε είναι ότι ακόμη και τα πιο «καλοπροαίρετα» μέλη του AMC μπορούν άθελά τους να εργαστούν ενάντια στα συμφέροντα της ίδιας χώρας που ισχυρίζονται πως υποστηρίζουν, εάν παρασυρθούν με τους ιδεολογικά κατευθυνόμενους ευσεβείς πόθους τους. Μπορεί πραγματικά να πιστεύουν στο μυαλό τους ότι «διαβάζουν τις σκέψεις του Πούτιν» και «τις εκφράζουν στο κοινό τους», αλλά αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από μια αυταπάτη, που γίνεται συλλογική όσο περισσότερο οι άλλοι πολιτιστές επιλέγουν και ενισχύουν αυτές τις ψευδείς αξιολογήσεις. Είναι άλλο πράγμα να έχεις μια αντίθετη άποψη για τις πολιτικές μιας χώρας και άλλο να αντιφάσκεις ανοιχτά τον αρχηγό του κράτους όταν ξεκαθάρισε με πάθος τις προθέσεις πίσω από την πιο σημαντική πρόταση ασφάλειας των τελευταίων τριών δεκαετιών σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Οι γνήσιοι φίλοι της Ρωσίας θα επανεξετάσουν τις απόψεις τους, ενώ οι «κακοί» θα διπλασιαστούν λόγω των αυταπάτες τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail