Η Ουκρανία μπορεί να μας χτυπήσει πρώτη κατόπιν εντολής της Δύσης – Ρώσος βουλευτής

Reuters / Yannis Behrakis
Ο αντιπολιτευόμενος πολιτικός Mikhail Delyagin ισχυρίζεται ότι το Κίεβο ετοιμάζεται να επιτεθεί στη Ρωσία.


Του Jonny Tickle - Russia Today / Παρουσίαση Freepen.gr

Κατόπιν εντολής της Δύσης, η Ουκρανία μπορεί να χτυπήσει τη Ρωσία το Φεβρουάριο του 2022 και να εξαπολύσει επίθεση προς διάφορες κατευθύνσεις, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, ισχυρίστηκε την Κυριακή ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης στη Ρωσική Κρατική Δούμα.

Σύμφωνα με το RIA Novosti, ο απίθανος ισχυρισμός του Μιχαήλ Ντελιάγκιν υποδηλώνει πως, σε αντίθεση με όσα αναφέρθηκαν από πολλές δυτικές δημοσιεύσεις, η Ρωσία θα μπορούσε πράγματι να γίνει στόχος στρατιωτικής επίθεσης στις αρχές του επόμενου έτους.

«Υπάρχει πραγματική απειλή επίθεσης στη Ρωσία. Ετοιμάζονται για αυτό», ισχυρίστηκε ο Ντελιάγκιν. «Τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα για αυτούς [στην Ουκρανία] ώστε να κρατούν τους ανθρώπους στη σειρά. Ο μόνος τρόπος είναι ο πόλεμος».

Σύμφωνα με τον βουλευτή, η επικίνδυνη ζώνη για εισβολή θα είναι κάπου από τις αρχές Φεβρουαρίου έως τα τέλη Μαρτίου και τα ουκρανικά στρατεύματα θα μπορούσαν να επιτεθούν στην Κριμαία, καθώς και στο Ροστόφ-ον-Ντον, στο Μπέλγκοροντ ή στο Μπριάνσκ, τρεις πόλεις κοντά στα σύνορα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Ντελιάγκιν, το Κίεβο δε θέλει στην πραγματικότητα έναν πόλεμο με τη Ρωσία, αλλά η ηγεσία πιέζεται προς αυτόν «πολύ δυνατά από τη Δύση» και η χώρα βρίσκεται τώρα σε μια κατάσταση «απόλυτης απελπισίας».

Ο Ντελιάγκιν είναι μέλος του αντιπολιτευόμενου κόμματος «Δίκαιη Ρωσία – Για την αλήθεια» και εξελέγη νωρίτερα φέτος. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, εργάστηκε ως εμπειρογνώμονας υπό τον Μπόρις Γέλτσιν, τον τότε πρόεδρο του Ανώτατου Σοβιέτ, προτού ο Γιέλτσιν εκλεγεί αργότερα ως ο πρώτος πρόεδρος της Ρωσίας.

Τα σχόλια του Ντελιάγκιν ακολουθούν πολλαπλούς ισχυρισμούς από δυτικά μέσα ενημέρωσης και πολιτικούς ότι η Μόσχα έχει αρχίσει να συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορά της με την Ουκρανία, με σκοπό να ξεκινήσει μια επίθεση στο εγγύς μέλλον. Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να επιτεθεί, ενώ ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έχει υποστηρίξει πως η Ουκρανία είναι πιο πιθανό να εντείνει τη σύγκρουση.

Τον περασμένο μήνα, ο Λαβρόφ υπέδειξε ότι η Μόσχα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το Κίεβο να πραγματοποιήσει στρατιωτική επιχείρηση στο Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία.

«Σημαντικές μονάδες και στρατιωτικός εξοπλισμός χωρών του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, αναπτύσσονται πιο κοντά στα σύνορά μας», είπε. «Δεν έχουμε κανέναν τρόπο να αποκλείσουμε πως το καθεστώς του Κιέβου δε θα ξεκινήσει ένα στρατιωτικό εγχείρημα».

Την περασμένη εβδομάδα, ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, Alexey Danilov, ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει 122.000 στρατιώτες σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από τα σύνορα, ενώ άλλους 143.500 σε απόσταση 400 χιλιομέτρων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail