Η Ρωσία μπορεί να καταστρέψει τους τελευταίους αμερικανικούς πυραύλους κρουζ χωρίς να ρίξει ούτε μια βολή;

Freepen.gr - Οι σύγχρονοι αμερικανικοί πύραυλοι κρουζ, ικανοί να εισέλθουν για να επιτεθούν στους στόχους τους σε εξαιρετικά χαμηλά υψόμετρα, στην πραγματικότητα, περνώντας το έδαφος ή πετώντας αρκετά μέτρα πάνω από την επιφάνεια του νερού, αποδείχθηκαν εντελώς άχρηστοι για επιθέσεις κατά της Ρωσίας. Αποδείχθηκε ότι μπορούν να καταστραφούν ακόμη και χωρίς να ρίξουν ούτε μια βολή, μεταδίδει η ιστοσελίδα Avia.

Για να κινούνται σε εξαιρετικά χαμηλά υψόμετρα και να λυγίζουν γύρω από το έδαφος, τα συστήματα καθοδήγησης πυραύλων κρουζ χρησιμοποιούν δορυφορικά δεδομένα, η ανταλλαγή με τα οποία γίνεται σχεδόν συνεχώς. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός πως τα σύγχρονα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου μπορούν να "διορθώσουν" αυτά τα δεδομένα αλλάζοντας τον δείκτη υψομέτρου μόνο κατά ένα μικρό ποσοστό, το οποίο τα πυραυλικά συστήματα δεν μπορούν να αναγνωρίσουν ως παρεμβολή ή σφάλμα, οι πύραυλοι κρουζ μπορούν απλώς να συγκρουστούν με την επιφάνεια της γης ή την επιφάνεια του νερού , καταστρέφοντάς τα χωρίς να ανοίξουν πυρ.

Παρόμοιες τεχνολογίες έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί ενεργά από τον ρωσικό στρατό στη Συρία, ωστόσο, ολόκληρο το φάσμα των δεδομένων έχει αλλάξει. Ως αποτέλεσμα, τα ίδια αμερικανικά Tomahawks και τα Ισραηλινά Delilah έχασαν τους στόχους τους κατά πολλά χιλιόμετρα.

Δεδομένου του γεγονότος ότι συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου ικανά να καταστείλουν δορυφόρους αναπτύσσονται στα ρωσικά σύνορα, είναι λογικό να υποθέσουμε πως οποιαδήποτε, ακόμη και η μεγαλύτερης κλίμακας εχθρική επίθεση θα είναι εξαιρετικά άχρηστη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail