Ουκρανικό πολεμικό πλησίασε στα ρωσικά ύδατα ανοιχτά της Κριμαίας και αρνήθηκε να αλλάξει πορεία

Border Guard Service of the FSB
Freepen.gr - Ένα σκάφος του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού, με το όνομα Donbass, έκανε πορεία για να περάσει μέσα από τα ρωσικά χωρικά ύδατα στα ανοικτά των ακτών της Κριμαίας, την Πέμπτη, και αγνόησε τις προειδοποιήσεις να αναστρέψει, ανέφεραν Ρώσοι αξιωματούχοι των συνόρων.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε μια περίοδο αυξημένων εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας που έχουν προκαλέσει συναγερμό διεθνώς. 

Σε δήλωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης, η FSB ανακοίνωσε ότι «στις 9 Δεκεμβρίου στις 9.12 π.μ., το πλοίο διοίκησης Donbass του Ουκρανικού Ναυτικού άφησε το λιμάνι της Μαριούπολης και άρχισε να κατευθύνεται προς το στενό του Κερτς».

Σύμφωνα με αξιωματούχους, το σκάφος δεν είχε άδεια να περάσει από το κανάλι Kerch-Yenikalsky που ελέγχεται από τη Ρωσία και χωρίζει τη Μαύρη Θάλασσα από τη Θάλασσα του Αζόφ.

Το ουκρανικό πλήρωμα φέρεται να επέμεινε ότι δεν σκοπεύουν να περάσουν από τα νερά. Ωστόσο, η FSB υποστήριξε, εκείνη την ώρα, ότι «προς το παρόν, το Donbass απέχει 18 ναυτικά μίλια από το στενό του Κερτς και δεν συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις για αλλαγή πορείας. Αυτές οι ενέργειες αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της πλοήγησης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail