Μάκης Κουρής: Δεν είναι «κοπάδι» ο ελληνικός λαός, κύριε Μητσοτάκη

Ζούμε μέρες τού «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»
 

–Αντί να κυνηγάτε τον κορονοϊό, ρίχνετε λάδι στη φωτιά

Βρήκε τη λύση ο πρωθυπουργός μας.
Ούτε… ταχυδακτυλουργός να ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Θύμισε, δυστυχώς, μαύρες εποχές…
Μέρες τού «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»…

«Εγώ αποφασίζω και λογαριασμό δεν δίνω σε κανέναν».
Έβγαλε φιρμάνι…
Πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα σε όποιον δεν πάει να εμβολιαστεί εδώ και τώρα.
Και, προφανώς, για όποιους δεν πειθαρχήσουν υπάρχει και συνέχεια…

Με αυτήν τη… λογική, αύριο μπορεί να βγάλει φιρμάνι ο πρωθυπουργός με το οποίο να διατάζει: «Θα με ψηφίσετε μονοκούκι, αλλιώς το πρόστιμο θα είναι πολύ βαρύ»… Υπάρχει και συνέχεια…

Ώρα να προσγειωθείτε στην πραγματικότητα, κύριε Μητσοτάκη. Αν ήταν… αγέλη ο ελληνικός λαός, δεν θα χρειάζονταν καν εκλογές. Οι κάλπες θα ήταν απλώς για το θεαθήναι…

Δικαίωμα του κάθε πολίτη είναι να αποφασίζει για τη ζωή του…

Συνάνθρωποί μας, φίλοι, συγγενείς, τήρησαν τα μέτρα και ακολούθησαν τις υποδείξεις των αρμοδίων του κράτους μας, αλλά δυστυχώς κάποιοι από αυτούς βρέθηκαν στο νοσοκομείο, παλεύοντας με τη βοήθεια των γιατρών και των νοσηλευτών να κερδίσουν τη μάχη κόντρα στον κορονοϊό. Κόντρα στον αδίστακτο εχθρό, που δεν κάνει διακρίσεις. Και που συνεχώς εξαπλώνεται σε Δύση και Ανατολή, σε Βορρά και Νότο, με όπλο τις μεταλλάξεις του, ξεφεύγοντας από το κυνηγητό των φαρμακευτικών εταιρειών.

Δυστυχώς, κύριε πρωθυπουργέ, καταφεύγετε στην επιβολή προστίμου 100 ευρώ (ανά μήνα, για να μην ξεχνιόμαστε) σε όλους εκείνους που αρνούνται να εμβολιασθούν ή φοβούνται το εμβόλιο, ενώ την ίδια στιγμή άτυχοι συμπολίτες μας πορεύονται κάθε μέρα τη «μακαρία οδό»… Χάνονται καθημερινά 100 ζωές, την ώρα που δεν περισσεύει κανείς…

Προκαλεί πολλά ερωτηματικά το ότι αποφύγατε να καλέσετε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς σε μια άτυπη σύσκεψη στο Μαξίμου ή σε μια αίθουσα της Βουλής, με ένα και μόνο θέμα: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στον πόλεμο κατά του κορονοϊού. Να περιορισθεί η δράση του. Να μη μείνει κανείς «άοπλος». Να βρει όλες τις πόρτες κλειστές.

Το αποφύγατε… Άγνωστο για ποιον λόγο.. Ίσως για να πάρετε όλη τη… δόξα του νικητή. Το αποτέλεσμα το έχετε μπροστά σας… Ο κορονοϊός συνεχίζει τη θανατηφόρα δράση του.

Διαλέξατε τη χειρότερη επιλογή. Το πρόστιμο των 100 ευρώ κάθε μήνα για τους ανεμβολίαστους πολίτες 60 ετών και άνω! Και καταφέρατε το χειρότερο. Να οδηγήσετε με το πρόστιμο στη συσπείρωση όλων εκείνων που, ο καθένας για τον δικό του λόγο, είναι απέναντι στον εμβολιασμό.

Αντί να αναζητήσετε τρόπους προσέγγισης ώστε να παλέψουμε όλοι μαζί για να «συλλάβουμε» τον εχθρό, τον κορονοϊό, αυξάνετε τα μέτρα κατά των ανεμβολίαστων και επιβάλλετε πρόστιμα!

Την ώρα που απειλείται η ζωή του ελληνικού λαού, η επόμενη μέρα της χώρας μας, αντί να σβήσετε τη φωτιά, ρίχνετε βενζίνη.

Έγκριτοι συνταγματολόγοι είναι κατηγορηματικά αντίθετοι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

• Ο Γιώργος Κασιμάτης, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, υπογράμμισε: «Το να υποχρεώνεις κάποιον να εμβολιαστεί είναι παράνομο και αντισυνταγματικό». Και τόνισε ότι «ο εξαναγκασμός είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας γιατί παραβιάζεται το Διεθνές Δίκαιο».
• Ο Κώστας Χρυσόγονος, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, επισήμανε: «Το κράτος μπορεί, στο πλαίσιο της συνταγματικά επιβεβλημένης μέριμνάς του για τη δημόσια υγεία, να προβλέψει τους μηχανισμούς των κινήσεων των ανεμβολίαστων, όχι όμως και να τους εξαναγκάσει να εμβολιαστούν με την επιβολή κυρώσεων, με άνιση επίπτωση και σημασία για τον καθένα από αυτούς».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail