Η Ρωσία λέει στο προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας να φύγει από τη Μόσχα

Freepen.gr - Οι εργαζόμενοι της αμερικανικής πρεσβείας που στάθμευαν στη Μόσχα για περισσότερα από τρία χρόνια έλαβαν μόλις προθεσμία εβδομάδων να φύγουν από τη χώρα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, εν μέσω μιας αυξανόμενης διαμάχης με την Ουάσιγκτον για τις διπλωματικές βίζες.

Μιλώντας σε μια ενημέρωση την Τετάρτη, η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα ανακοίνωσε ότι «μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2022, οι υπάλληλοι της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα που βρίσκονται σε αποστολή για περισσότερα από τρία χρόνια πρέπει να εγκαταλείψουν τη Ρωσία».

Η είδηση ​​έρχεται αφότου η Ουάσιγκτον φέρεται να αρνήθηκε στο να επεκτείνει τις βίζες σε δεκάδες μέλη της οικογένειας Ρώσων διπλωματών που εδρεύουν στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, «θεωρούμε ότι η αμερικανική κίνηση είναι ξεκάθαρη απέλαση και σκοπεύουμε να αντιδράσουμε ανάλογα».

Είπε πως «ένα τέτοιο παιχνίδι» ξεκίνησε από τις πολιτικές αποφάσεις της Αμερικής, και όχι επειδή η Ρωσία ήταν πρόθυμη να διακόψει τους δεσμούς.

Προσπαθήσαμε πολύ και σκληρά να συζητήσουμε μαζί τους και να τους κατευθύνουμε σε κάποια εποικοδομητική λύση στο θέμα, αλλά έκαναν την επιλογή τους.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ είπε ότι η Μόσχα θα αντεπιτεθεί για το αδιέξοδο. Τα δύο κράτη έχουν εμπλακεί σε μια μακροχρόνια διαμάχη για τον αριθμό των διπλωματών που μπορούν να σταθμεύουν και στις δύο χώρες.

* πληροφορίες rt.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail