Επίτροπος ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα: Ο αναγκαστικός εμβολιασμός δεν ήταν ποτέ αποδεκτός

ronstik / pixabay
Οι χώρες που εξετάζουν το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του Covid-19 πρέπει να διασφαλίσουν ότι σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, δήλωσε την Τετάρτη η επικεφαλής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Michelle Bachelet τονίζοντας ότι ο αναγκαστικός εμβολιασμός δεν ήταν ποτέ αποδεκτός.

Μιλώντας σε ένα σεμινάριο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, η Bachelet προειδοποίησε ότι υπήρχαν σημαντικά ζητήματα για τα δικαιώματα που έπρεπε να ληφθούν υπόψη πριν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

Οποιεσδήποτε «εντολές εμβολίων πρέπει να συμμορφώνονται με τις αρχές της νομιμότητας, της αναγκαιότητας, της αναλογικότητας και της μη διάκρισης», είπε.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χορηγείται εμβόλιο βίαια στους ανθρώπους».

«Και θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη μόνο όταν τα λιγότερο παρεμβατικά μέτρα, όπως η χρήση μάσκας και η κοινωνική απόσταση, έχουν αποδεδειγμένα αποτύχει να καλύψουν τέτοιες ανάγκες υγείας».

Η Bachelet τόνισε επίσης πως «τα πραγματικά εμβόλια που χρησιμοποιούνται πρέπει επίσης να είναι επαρκώς ασφαλή και αποτελεσματικά για την επίτευξη (των) στόχων δημόσιας υγείας».

Οποιοδήποτε υποχρεωτικό καθεστώς εμβολιασμού πρέπει επίσης να είναι αρκετά ευέλικτο ώστε να επιτρέπει "κατάλληλες εξαιρέσεις, όπως όταν ένας εμβολιασμός αντενδείκνυται ιατρικά για ένα άτομο" συμπληρώνοντας πως οι αναγκαστικές ενέσεις δεν ήταν ποτέ αποδεκτές.

«Όπου επιβάλλονται κυρώσεις, θα πρέπει να είναι αναλογικές και να υπόκεινται σε έλεγχο από τις δικαστικές αρχές», σχολίασε η Michelle Bachelet.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail