Γελάνε και τα ντουβάρια! Η Τουρκία ζητά από τη Συρία να σεβαστεί την εδαφική της ακεραιότητα

Η Λαϊκή Συνέλευση της Συρίας, σε ψήφισμα της 29ης Νοεμβρίου, είπε ότι το Iskenderun, μέρος της σημερινής τουρκικής επαρχίας Hatay, είναι αναπόσπαστο μέρος του συριακού εδάφους και δεσμεύτηκε να «επιστρέψει την κλεμμένη γη στους νόμιμους ιδιοκτήτες της».

«Η τριμερής συμφωνία μεταξύ της γαλλικής, βρετανικής και τουρκικής κατοχής το 1939 για τον αφοπλισμό της είναι μια επαίσχυντη συμφωνία», δήλωσε το νομοθετικό σώμα της Συρίας, σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Το σαντζάκι της Αλεξανδρέτας, όπως ονομαζόταν τότε, κήρυξε την ανεξαρτησία του ως Πολιτεία Χατάι το 1938, αλλά το ανεξάρτητο κράτος εντάχθηκε αργότερα στο τουρκικό έδαφος ως επαρχία Χατάι το 1939 μετά από τοπικό δημοψήφισμα.

Η«Απορρίπτουμε σθεναρά την αναιδή και παράνομη δήλωση που στοχεύει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αποκαλώντας τη Συνέλευση «στερούμενη δημοκρατικής νομιμότητας και σε καμία περίπτωση (αντιπρόσωπο) του συριακού λαού».

Αυτά τα λέει η Τουρκία με την εισβολή στην Κύπρο, τις τρεις εισβολές στη Συρία και τη μία εισβολή στο Ιράκ. Η χώρα που δε σέβεται την εδαφική κυριαρχία των άλλων, διαμαρτύρεται όταν εκείνοι ζητούν πίσω τα εδάφη τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail