Γιατί οι ΗΠΑ θα απορρίψουν την προτεινόμενη ειρηνευτική διευθέτηση της Ρωσίας

Bluesnap / pixabay
Στις 17 Δεκεμβρίου, η Ρωσία παρουσίασε στην Αμερική έναν προτεινόμενο ειρηνευτικό διακανονισμό που θα εξουσιοδοτούσε τον ΟΗΕ να είναι όχι μόνο ονομαστικά αλλά και στην πραγματικότητα το ένα και μοναδικό όργανο που μπορεί να δημιουργήσει διεθνείς νόμους. Η προτεινόμενη συνθήκη θα εξαφάνιζε την προσπάθεια της Αμερικής να αντικαταστήσει τον ΟΗΕ από την ακαθόριστη «διεθνή τάξη βασισμένη σε κανόνες» της Αμερικής, η οποία προτάθηκε για πρώτη φορά από τον νεοφιλελεύθερο-νεοσυντηρητικό πρωθυπουργό της Αυστραλίας Kevin Rudd το 2008 και δεν ορίστηκε ποτέ από κανέναν, επειδή σιωπηρά θα αντικαθιστούσε τους διεθνείς νόμους (από τον ΟΗΕ) με τα διατάγματα της κυβέρνησης των ΗΠΑ, τα οποία κανείς (εκτός από τα υποτελή έθνη του καθεστώτος των ΗΠΑ όπως η Αυστραλία) δεν θα αποδεχτεί. 

Eric Zuesse - theduran.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Έτσι: η «διεθνής τάξη βασισμένη σε κανόνες» του Rudd είναι στην πραγματικότητα απλώς μια προσπάθεια επιβολής της αμερικανικής αυτοκρατορίας για να αντικαταστήσει τον ΟΗΕ, και αυτό δε θα μπορέσει να γίνει χωρίς έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο στον οποίο οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα πολεμήσουν ενάντια στον υπόλοιπο κόσμο για να τον κερδίσουν, κάτι που είναι αδύνατο γιατί θα υπήρχαν μόνο ηττημένοι: οποιοσδήποτε Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος θα έβαζε τέλος σε όλη τη ζωή σε αυτόν τον πλανήτη, ή τουλάχιστον σε όλη την ανθρώπινη ζωή, λόγω του πυρηνικού χειμώνα, αν όχι για άλλο λόγο (Ναι, είναι πιθανό και οι δύο πλευρές να χάσουν έναν πόλεμο). Είναι απλώς ένα όνειρο της αμερικανικής αυτοκρατορίας για μεμονωμένα άτομα (όπως ο Ραντ, και ο Μπους, και ο Ομπάμα, και ο Τραμπ και ο Μπάιντεν, και όλοι οι Αμερικανοί «σύμμαχοι» ή υποτελείς -έθνη) που επιμένουν πως, όπως είπε ο νεοσυντηρητικός Ομπάμα στον αμερικανικό στρατό στις 28 Μαΐου 2014:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι και παραμένουν το ένα απαραίτητο έθνος. Αυτό ισχύει για τον αιώνα που πέρασε και θα ισχύει για τον αιώνα που έρχεται. … Η επιθετικότητα της Ρωσίας προς τα πρώην σοβιετικά κράτη νευριάζει τις πρωτεύουσες στην Ευρώπη, ενώ η οικονομική άνοδος και η στρατιωτική εμβέλεια της Κίνας ανησυχούν τους γείτονές της. Από τη Βραζιλία μέχρι την Ινδία, οι ανερχόμενες μεσαίες τάξεις μας ανταγωνίζονται και οι κυβερνήσεις αναζητούν μεγαλύτερο λόγο στα παγκόσμια φόρουμ. … Θα είναι καθήκον της γενιάς σας να ανταποκριθεί σε αυτόν τον νέο κόσμο»


Εν ολίγοις: όλα τα άλλα έθνη είναι «απαραίτητα» και όλα τα ανερχόμενα και ανταγωνιστικά λιγότερο πλούσια έθνη είναι εχθροί στους οποίους «το καθήκον της γενιάς σας» είναι «να ανταποκριθεί» (στρατιωτικά) σε αυτόν τον οικονομικό ανταγωνισμό, από τέτοιους «εχθρούς».

Αυτό θα ήταν το πνεύμα με το οποίο θα επιβαλλόταν στον κόσμο η προτεινόμενη «διεθνής τάξη βασισμένη σε κανόνες». Και, τώρα, η Ρωσία απαιτεί επιτέλους από την Αμερική να παραιτηθεί από το αίτημά της να αντικαταστήσει τον ΟΗΕ με τη δική της διεθνή δικτατορία (χωρίς Σύμβουλο Ασφαλείας, δίχως Γενική Συνέλευση). Η Ρωσία, τέλος, λέει στην Αμερική πως ΜΟΝΟ τα Ηνωμένα Έθνη είναι και θα είναι η πηγή των διεθνών νόμων. Η Αμερική όχι.

Η Ρωσία απαιτεί ότι, όπως ακριβώς σκόπευε ο ιδρυτής του ΟΗΕ, Φράνκλιν Ντελέινο Ρούζβελτ, από τις 11 Αυγούστου 1941 (βλ. σελίδες 5 και 6), κάτι που ήταν ακόμη πριν από την είσοδο της Αμερικής στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, και μέχρι το θάνατό του στις 12 Απριλίου 1945, όταν αντικαταστάθηκε από τον νεοσυντηρητικό (δηλαδή, επιδιώκοντας μια παγκόσμια αυτοκρατορία των ΗΠΑ) Πρόεδρο Χάρι Σ. Τρούμαν, όλες οι αυτοκρατορίες πρέπει να τερματιστούν τώρα και να αντικατασταθούν από έναν ΟΗΕ που θα είναι επιτέλους πλήρως εξουσιοδοτημένος να κάνει και να κρίνει και να επιβάλλει τους διεθνείς νόμους, έτσι ώστε όλα τα γεωστρατηγικά σημαντικά όπλα να τεθούν υπό τον έλεγχο του ΟΗΕ, όπως είχε σκοπό ο Ρούζβελτ. Η Ρωσία τώρα (στην ουσία) απαιτεί να γίνει επιτέλους αυτό.

Η Ρωσία απαιτεί όλες οι αυτοκρατορίες, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικής, να αντικατασταθούν από έναν ΟΗΕ που θα αναδιαμορφωθεί με την εικόνα που υποστήριζε ο Ρούζβελτ, από τις 11 Αυγούστου 1941. Αυτό απαιτεί τώρα η Ρωσία: το τέλος του «νεοσυντηρητισμού» που είχε ξεκινήσει ο Τρούμαν στις 25 Ιουλίου 1945, όταν αποφάσισε (με βάση κυρίως τη συμβουλή του στρατηγού Αϊζενχάουερ, τον οποίο ο Τρούμαν πρακτικά λάτρευε) ότι είτε η Σοβιετική Ένωση θα καταλάμβανε τον κόσμο ή αλλιώς η Αμερική, και όταν τόσο αυτός όσο και ο Άικ επέλεξαν η Αμερική να καταλάβει τον κόσμο και μετά όλοι οι επόμενοι Πρόεδροι των ΗΠΑ ακολούθησαν αυτό το νεοσυντηρητικό σχέδιο - το σχέδιο Τρούμαν-Αϊζενχάουερ, για έναν κόσμο που θα ελέγχεται από τους δισεκατομμυριούχους της Αμερικής (τους ανθρώπους που τώρα ελέγχουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ).

Έτσι, αφού αυτό που ακολούθησε μετά τον Ρούζβελτ ήταν η Αμερική του Τρούμαν, αντί για την Αμερική του πρώτου, αυτή η Αμερική θα πει όχι σε αυτό.

Η Ρωσία παρουσίασε επίσης, την ίδια ημέρα, μια πρόταση «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ», η οποία θα ξεκινούσε ως «συμφωνία», αλλά τελικά θα είχε σκοπό να συντάξει ένα σύνολο συνθηκών μεταξύ της Ρωσίας και καθενός από τα έθνη του ΝΑΤΟ.

Ο μεγάλος δάσκαλος του διεθνούς δικαίου εθνικής ασφάλειας, Αλέξανδρος Μερκούρης, είχε τίτλο στις 18 Δεκεμβρίου, «Η Ρωσία απαιτεί Στρατηγική Υποχώρηση των ΗΠΑ, Απαιτεί να συμφωνήσουν οι ΗΠΑ Σχέδια Συνθηκών Τερματισμού/Αντιστροφής της Επέκτασης του ΝΑΤΟ, Revive INF, ABM Συνθήκες, Σεβασμός των UN, τερματισμός των εξαιρετισμού των ΗΠΑ και των πολέμων αλλαγής καθεστώτων», και εξήγησε εκεί σε ένα βίντεο διάρκειας μίας ώρας, με πολύ σαφείς όρους, τι προτείνει ο Πούτιν σε καθένα από αυτά τα δύο έγγραφα και ποια είναι η σημασία αυτών των προτάσεων, αν και αυτές οι προτάσεις θα είναι η αρχή είτε σοβαρών διαπραγματεύσεων για μια θεμελιώδη αλλαγή στο σημερινό παγκόσμιο σύστημα, ή αλλιώς ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος. Αυτό θα είναι μια σημαντική καμπή στην ιστορία, ούτως ή άλλως.

Οι κατασκευαστές όπλων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους θα τρομοκρατηθούν χωρίς αμφιβολία ότι τα τρένα με σάλτσα πολλών δεκαετιών αντιμετωπίζουν επιτέλους σοβαρά προβλήματα και οι δισεκατομμυριούχοι που οδηγούν αυτά τα τρένα θα κάνουν ό,τι μπορούν για να συνεχίσουν την τρέχουσα κατεύθυνση αυτών των τρένων όλο και πιο κοντά στον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο (και ολοένα μεγαλύτερες πωλήσεις όπλων).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail