Χάος ανάμεσα σε Ρωσία κι ΗΠΑ: Με πλήρη διακοπή των σχέσεων προειδοποίησε ο Πούτιν!

Freepen.gr - Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε κατά τη διάρκεια συνομιλίας με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θα μπορούσαν να διακοπούν εντελώς σε περίπτωση που οι απειλούμενες «πρωτοφανείς κυρώσεις» γίνουν πραγματικότητα, δήλωσε ο διπλωμάτος και σύμβουλος του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσάκοφ στους δημοσιογράφους την Παρασκευή.

Ο Πούτιν απάντησε στην προειδοποίηση του Μπάιντεν ότι οι δυτικές χώρες θα επιβάλουν τεράστιες οικονομικές και στρατιωτικές κυρώσεις εάν υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση στα ουκρανικά σύνορα, είπε ο Ουσάκοφ.

«Ο πρόεδρός μας απάντησε αμέσως σε αυτό λέγοντας ότι εάν η Δύση προχωρήσει στην επιβολή των προαναφερθέντων πρωτοφανών κυρώσεων, τότε όλα αυτά που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πλήρη διακοπή των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας και πιο σοβαρή ζημιά θα προκληθεί στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση γενικότερα» είπε ο διπλωμάτης.

Ο Πούτιν προειδοποίησε ότι οι μελλοντικές γενιές θα θεωρούν αυτές τις κινήσεις ως λάθη, είπε ο Γιούρι Ουσάκοφ. «Υπήρξαν πολλά από αυτά τα λάθη τα τελευταία 30 χρόνια και είναι προτιμότερο σε αυτήν την κατάσταση να μη γίνονται πια» προσέθεσε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της είναι έτοιμοι να απαντήσουν σθεναρά εάν η Ρωσία «εισβάλει στην Ουκρανία», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι σε δήλωση την Πέμπτη.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν προέτρεψε τη Ρωσία να αποκλιμακώσει τις εντάσεις με την Ουκρανία», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Κατέστησε σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι και εταίροι τους θα απαντήσουν αποφασιστικά εάν η Ρωσία εισβάλει περαιτέρω στην Ουκρανία».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail