Το νέο ΠΑΣΟΚ σύγχρονος "γαμπρός της ευτυχίας" για τη ΝΔ

Ψεύτες και υποκριτές, Πρωθυπουργός και Μέσα της “λίστας Πέτσα”…

Σοβαροί τριγμοί στο ΣΥΡΙΖΑ…



Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Οι πρώτες δημοσκοπήσεις που θα δουν το φως της δημοσιότητας, αμέσως μετά την εκλογική νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ – όπως έγραψα στις 17 Δεκεμβρίου 2021 στο άρθρο μου “Παιχνίδια Εξουσίας ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με το νέο ΠΑΣΟΚ” - θα είναι της τάξεως (σε ποσοστά) του 15%+, προκειμένου να ενισχύσουν το αφήγημα της αναγκαιότητας της αυριανής συγκυβέρνησης ΝΔ – Νέου ΠΑΣΟΚ. Μια πολύ σοβαρή εκτίμηση που μου έκανε ένας παλαιός “σοφός” του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ.

Αυτήν την πολύ σοβαρή πληροφορία – εκτίμηση, ήδη την ανέφερα δημόσια – δυο ημέρες πιο μπροστά (Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου) - στην εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή μου “Τομή στην επικαιρότητα” της παραγωγής “Άρωμα Ελλάδος” και η οποία προβλήθηκε σε 20+ περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς.


Μέσα και Μητσοτάκης σπρώχνουν τον Νίκο Ανδρουλάκη…

Αντιλαμβάνεστε πως πήρα το ρίσκο αυτής της παρακινδυνευμένης εκτίμησης, από τη στιγμή που γνωρίζω τον ρόλο που παίζουν υπέρ της Εξουσίας τα Συστημικά ΜΜΕ της Πατρίδος μας.

Όταν αυτά τα φιλοκυβερνητικά Μέσα, προκειμένου να επηρεάσουν τους πράσινους ψηφοφόρους, οι οποίοι θα προσέρχονταν στην κάλπη, μέσω δημοσκοπήσεων που είχαν παραγγείλει σε δημοσκοπικές εταιρείες, έδειχναν τον Ανδρέα Λοβέρδο να προηγείται της κούρσας των 6 κατά την πρώτη Κυριακή των εσωκομματικών εκλογών (5 Δεκεμβρίου) ανάδειξης Προέδρου στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ.

Μια παταγώδης αποτυχία αυτών των δημοσκοπικών ερευνών, αφού ο Ανδρέας Λοβέρδος βγήκε από την εκλογική μάχη, τρίτος, μη δυνάμενος να περάσει στον δεύτερο γύρο της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου 2021.

Έτσι στη συνέχεια τα Συστημικά ΜΜΕ, των ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων, ανασυντάχτηκαν και τάχτηκαν στο πλευρό του Νίκου Ανδρουλάκη, αφού θα ήταν “εύκολος” στην δημιουργία της αυριανής συγκυβέρνησης. Και βέβαια, ο άνθρωπος της ΝΔ και των ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων, Ανδρέας Λοβέρδος, στήριξε για τον δεύτερο εκλογικό γύρο τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Έτσι δεν άργησε να έλθει η επιβεβαίωση της εκτίμησης που μου έκανε ο παλαιός πολιτικός του Ανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ, αφού οι δυο δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας την εβδομάδα που πέρασε ανέφεραν ακριβώς, πως το Νέο ΠΑΣΟΚ άγγιξε και πέρασε το 15%.

Στην πρώτη λοιπόν, το Νέο ΠΑΣΟΚ έλαβε ποσοστό 13,5%, με τη ΝΔ να καταγράφει ποσοστό 30,7% και το ΣΥΡΙΖΑ 19,7%.

Στην δεύτερη χρονικά δημοσκόπηση, το Νέο ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου ανέβηκε στο 15,2%, η ΝΔ στο 33% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 19,2%.

Βέβαια το αξιοπερίεργο είναι, πως στη δεύτερη δημοσκόπηση ο Νίκος Ανδρουλάκης φέρεται να είναι ο δεύτερος δημοφιλέστερος με 45,4%.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται πλέον στην 4η θέση με δημοφιλία 30,2%, πίσω και από τον Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα (31,8%).

Απίστευτο κι όμως αληθινό.

Και το “κερασάκι στην τούρτα” ήλθε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα από του βήματος της Βουλής και αποδίδοντας την επιλογή του να ζητήσει εκλογές, είπε πως αυτή η ανησυχία του πηγάζει από το γεγονός πως όσο περνά ο καιρός ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να βγει τρίτο κόμμα.

Αποκαλύπτοντας εμμέσως πλην σαφώς ο Πρωθυπουργός, τον διακαή του πόθο να είναι δεύτερο κόμμα ο Νίκος Ανδρουλάκης του Νέου “νεοφιλελεύθερου” ΠΑΣΟΚ.


Άλλα είναι τα δημοσκοπικά ευρήματα Πρεσβειών στην Αθήνα…

Κατά την πολυετή ενασχόλησή μου με την πολιτική, γνωρίζω, πως οι ξένες πρεσβείες (κυρίως των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου) ενδιαφέρονται άμεσα για τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα όπου δραστηριοποιούνται. Κάνοντας συνεχείς δημοσκοπήσεις, προκειμένου να γνωρίζουν που οδηγούν αυτές οι πολιτικές εξελίξεις και βεβαίως να μπορούν να επέμβουν – στο μέτρο του δυνατού και του εφικτού – προκειμένου να κατοχυρώσουν το πολιτικό συμφέρον των χωρών τους.

Έτσι δεν μου έκανε καμιά έκπληξη η είδηση που δημοσίευσε το ειδησεογραφικό διαδικτυακό πόρταλ Pro News, για τις δημοσκοπήσεις δύο δυτικών μεγάλων πρεσβειών, αλλά και μιας μεγάλης ξένης πολυεθνικής εταιρείας, και οι οποίες αποκλίνουν κατά πολύ από τις δημοσκοπήσεις των Συστημικών Μέσων της Πατρίδος μας.

Στις οποίες τα ποσοστά της ΝΔ κυμαίνονται στο 22%-24,7% με αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων.

Που συμπωματικά είναι οι ίδιες ακριβώς πρεσβείες που είχαν απόλυτα ακριβή στοιχεία στις εκλογές του 2012, την διπλή εκλογική αναμέτρηση του 2015, όπως και το δημοψήφισμα της ίδιας χρονιάς καθώς και στις εκλογές του 2019 και είχαν επίσης δει το φως της δημοσιότητας από το pronews.gr οπότε δεν τίθεται θέμα εγκυρότητας ή μη της πρόβλεψης.

Ποσοστά, που με βρίσκουν κι εμένα σύμφωνο, από τη στιγμή που αυτή η κυβέρνηση έχει πολλούς περισσότερους εχθρούς στην ελληνική κοινωνία, από ότι ορκισμένους φίλους.

Όπως με βρίσκουν σύμφωνο και οι αιτιολογήσεις αυτών των χαμηλών δημοσκοπικών ποσοστών της ΝΔ, που προβάλλονται σε αυτήν την ανάρτηση στο Pro News.

Αφού η κατάσταση στο κυβερνητικό στρατόπεδο δεν είναι καθόλου καλή και δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι είναι μη αναστρέψιμη. Από τη στιγμή που είναι πολλά τα σύννεφα που έχουν μαζευτεί στον κυβερνητικό ορίζοντα τον τελευταίο καιρό, αν και η υποχώρηση των ποσοστών της ΝΔ είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, τα απανωτά lockdown, o έμμεσος εκβιασμός σε εμβολιασμό, οι αναστολές εργασίας, και τα βαριά σκάνδαλα, είτε κοινωνικά (βλ. Λιγνάδης), είτε οικονομικά, όλα φαίνεται να βάρυναν σε αυτή την σταδιακή πτωτική πορεία.

Ιδιαίτερα βάρυνε η διαχείριση των πυρκαγιών του καλοκαιριού, όταν η κυβέρνηση φάνηκε εξαιρετικά ανέτοιμη να διαχειριστεί την κατάσταση και άφησε να καούν περί το 1,5 εκατομμύριο στρέμματα δάσους εξοργίζοντας τους πολίτες με τα απανωτά διαγγέλματα και τις εκκλήσεις για “εκκένωση” που άφησαν δεκάδες χιλιάδες από αυτούς χωρίς σπίτια.

Έτσι μόνο τον Αύγουστο με τις πυρκαγιές η ΝΔ απώλεσε 3% σε ένα μήνα.

Τελευταία μεγάλη πτώση δε, καταγράφηκε μετά την ανακοίνωση του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους 60άρηδες. Οι άνθρωποι αυτοί, ανεμβολίαστοι, παλιοί ψηφοφόροι της ΝΔ, και από περιοχές παλιά κάστρα του κόμματος γύρισαν την πλάτη στην ΝΔ και τον Κ. Μητσοτάκη μετά την ανακοίνωση του προστίμου των 100 ευρώ που τελικά τους πείσμωσε ακόμα περισσότερο.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι στην Μακεδονία σήμερα, οι νομοί της οποίας παρουσιάζουν την μεγαλύτερη αντίσταση στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, η ΝΔ, λαμβάνει ένα 20% βάσει της καταγραφόμενης σήμερα εκλογικής επιρροής. Οι νομοί Πιερίας, Ημαθίας, Κοζάνης, Κιλκίς και Πέλλας και οι Σέρρες, έστω σε μικρότερο βαθμό, θα αποτελέσουν όχι απλώς το “Βατερλώ”, αλλά την ουσιαστική “έκλειψη” της εκλογικής επιρροής της ΝΔ σε αυτές, αν συνεχιστεί η ίδια τάση που έχει καταγραφεί.

Ωστόσο το τελειωτικό χτύπημα για τη ΝΔ είναι η μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση, γνώριζε για την μεγάλη θνητότητα στις ΜΕΘ (σ.σ. από τον Μάιο) και δεν έκανε τίποτα να ενισχύσει το ΕΣΥ. Βασικά δεν υπάρχει ΕΣΥ σήμερα. Οι ΜΕΘ αποτελούν την “μαύρη τρύπα”, που όποιος μπαίνει σπάνια εξέρχεται αυτής.

Οι απώλειες του κυβερνώντος κόμματος δεν είναι πλέον μόνο προς τα δεξιά. Η τάση εκεί έχει παγιωθεί σε δέκα μονάδες απώλειες τους τελευταίους μήνες.

Γι΄ αυτό με όλες τις υφιστάμενες ανεξάρτητες έρευνες και κυρίως αυτές των δύο πρεσβειών, η ΝΔ εκλέγει 70 - 90 βουλευτές βάσει των ποσοστών που αναμένεται να συγκεντρώσει.


Όταν το ψεύδος – έστω και πρωθυπουργικό έχει κοντά ποδάρια…

Έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα τα αισχρά προεκλογικά ψεύδη των πολιτικών αρχηγών και τα οποία σερβίρουν στον ελληνικό λαό προκειμένου να του υφαρπάξουν την ψήφο και στη συνέχεια εφαρμόζουν στην πράξη τα ακριβώς αντίθετα. Που δυστυχώς όμως επηρεάζουν στο έπακρο την ζωή των πολιτών αυτής της χώρας. Που τους ανατρέπουν τα όνειρα μιας ζωής, που τους εξανεμίζουν τους κόπους τους, που τους καταστρέφουν ολοσχερώς και που στη συνέχεια τους αφήνουν μόνους τους για να αντιμετωπίσουν την κακή τους μοίρα, την κακή τους πολιτική επιλογή.

Ακόμη ένα πρωθυπουργικό ψέμα καταγράφηκε στη Βουλή των Ελλήνων, όταν την 1η Δεκεμβρίου 2021 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε:

«Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς, σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Δεν έχω. Έχετε εσείς; Φέρτε τη.».

Του έφεραν λοιπόν την μελέτη – έρευνα των κ.κ. Σωτήρη Τσιόδρα, καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Θόδωρου Λύτρα, επίκουρου καθηγητή Δημόσιας Υγείας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου, για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ και τη σχέση της θνητότητας με τις περιορισμένες δυνατότητες του ΕΣΥ. Μια έρευνα που ολοκληρώθηκε τον Μάιο και μόλις πριν από λίγες ημέρες είδε το φως της δημοσιότητας.

Με την κυβέρνηση να τα έχει εντελώς χαμένα και να προσπαθεί να περισώσει το κύρος του Πρωθυπουργού, ισχυριζόμενη πως ο Πρωθυπουργός δεν γνώριζε.

Έτσι στη συνέχεια υπήρξε πολύ αιχμηρή απάντηση του κ. Θεόδωρου Λύτρα κατά της προσπάθειας της κυβέρνησης μέσω της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, ώστε να απαξιώσει αυτήν την μελέτη.

Γι΄ αυτό οι κύριοι Σωτήρης Τσιόδρας και Θεόδωρος Λύτρας, φέρεται πως είναι βαθιά ενοχλημένοι με την κυβερνητική συμπεριφορά και ιδιαίτερα με την κ. Μίνα Γκάγκα – καθ΄ ότι ιατρός – κατηγορώντας την για αντισυναδελφικότητα.


Τον κατήφορο της ΝΔ ακολουθεί κι ο ΣΥΡΙΖΑ…

Ένα κορυφαίο ζήτημα, που όπως αναφέρω και παραπάνω, αποκαθηλώνει τον Πρωθυπουργό στα μάτια των πολιτών, καταρρίπτοντας το αφήγημά του για σωστή αντιμετώπιση του Covid-19.

Αλλά τριγμούς δημιούργησε και στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, το ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που αυτό το ζήτημα είχε ως αφορμή ο Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Υγείας και πρώην Υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Όπου αυτή η ομιλία του οδήγησε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε διαγραφή του Βουλευτή του και η οποία γέννησε πολλά ερωτήματα και πολλές αντιδράσεις.

Αφού ο Αλέξης Τσίπρας προσπέρασε την έξοχη και τεκμηριωμένη ομιλία του Βουλευτή του κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά στάθηκε σε μια αναφορά περί “δολοφονίας” συνανθρώπων μας.

Όμως ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ήταν περισσότερο ενημερωτικός, λίγα 24ωρα μετά, όταν σε συνέντευξή του στο Kontra24 είπε:

«Το πρόβλημα δεν είναι η διαγραφή μου. Το πρόβλημα είναι οι θάνατοι που καθημερινώς βλέπουμε και περνάνε δίπλα μας, όλες αυτές οι απουσίες και πλέον έχουμε εθιστεί και αυτό είναι τρομερό. Με παίρνουν άνθρωποι σε κατάσταση αλαλαγμού και μου λένε.

Κάνε μια προσπάθεια να μπει ο άνθρωπός μας σε μια ΜΕΘ. Και οι άνθρωποι αυτοί, οι περισσότεροι, ξέρετε πως πεθαίνουν; Πεθαίνουν γιατί τους πνίγει η ροή οξυγόνου που δεν είναι σωστή. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εκτός ΜΕΘ.

Γιατί υπάρχουν οικογένειες σε αυτό τον τόπο. Είκοσι χιλιάδες οικογένειες, έχουν χάσει ανθρώπους. Και οι μισοί από αυτούς χάθηκαν άδικα. Άδικα. Το λέω μετά λόγου γνώσεως.

Για τα μονοκλωνικά, για τα αντισώματα, από πέρσι μιλάω, ο Πολάκης μιλάει φέτος, αλλά για να τα πάρει κάποιος, πρέπει να συνεδριάσει επιτροπή και μετά από δυο τρεις μέρες είναι αργά για τον ασθενή».


Δεν αργεί η ανταρσία στον ΣΥΡΙΖΑ…

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι παραδομένος σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές αριστερής απόχρωσης και γι΄ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, κατ΄ εκτίμηση του Πρωθυπουργού θα είναι τρίτο κόμμα στις επόμενες εκλογές.

Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μεγάλη αμφισβήτηση πλέον, κατά πόσο δηλαδή θα μπορούσε ο ίδιος να οδηγήσει το ΣΥΡΙΖΑ σε νίκη κατά μιας κυβέρνησης της ΝΔ, που κάνει συνεχώς ολέθρια λάθη. Τόσα όσα, δεν νομίζω κυβέρνηση κατά το παρελθόν, να έχει κάνει σε δυο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας.

Αυτή η εσωκομματική αντιπαράθεση αναδείχτηκε περαιτέρω και με ανάρτηση στα social media του Βουλευτή της Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργού Χριστόφορου Βερναρδάκη, ο οποίος καλούσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης και να ζητήσει εκλογές, ενώ εμμέσως δικαιολογούσε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή για τα όσα είπε περί “δολοφονιών” και τα οποία επέφεραν τη διαγραφή.

«O Θεόδωρος Λύτρας, συγγραφέας από κοινού με τον Σωτήρη Τσιόδρα της περίφημης πλέον επιστημονικής μελέτης, δηλώνει στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter: Η ανάλυση αυτή έγινε τέλος Μαΐου, κι ως οφείλαμε σαν λειτουργοί της Δημόσιας Υγείας τη γνωστοποιήσαμε άμεσα και επανειλημμένα σε όλους όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις στο “ανώτατο” επίπεδο.

Τώρα, μετά από το peer review, έφτασε η ώρα της δημοσίευσης για να τη διαβάσουν όλοι».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail