Ισραηλινά μαχητικά κρύφτηκαν πίσω από επιβατηγά αεροσκάφη για να γλυτώσουν τους συριακούς S-200

Freepen.gr - Τα μαχητικά της IDF καλύφθηκαν από επιβατικά αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της νυχτερινής επίθεσης στη Συρία.

Το Ισραήλ προσπάθησε να επαναλάβει μια επικίνδυνη κατάσταση παρόμοια με εκείνη στην οποία καταρρίφθηκε το ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος Il-20. Σύμφωνα με Ρώσους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της επιδρομής στη Συριακή επαρχία Χομς, ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη καλύφθηκαν ταυτόχρονα από δύο επιβατικά αεροσκάφη - Airbus A310, με αριθμό πτήσης A -532 Βαγδάτη - Δαμασκός και αριθμό πτήσης Airbus A310 A -429 Ντουμπάι - Βηρυτός.

Αυτός είναι ο λόγος που ο συριακός στρατός δε χρησιμοποίησε τα διαθέσιμα συγκροτήματα S-200 για να επιτεθεί στα ισραηλινά αεροσκάφη.

Η ισραηλινή επίθεση πέτυχε την κατάρριψη μόνο μερικών πυραύλων, αλλά αυτή τη φορά οι υλικές ζημιές και τα θύματα της επίθεσης από την ισραηλινή αεροπορία ήταν σημαντικά μεγαλύτερα από την προηγούμενη επίθεση.

Με τη σειρά του, σε απάντηση μιας τέτοιας πρόκλησης, το Επιχειρησιακό Στρατηγείο των Συμμαχικών Δυνάμεων της Συρίας αποφάσισε να εξαπολύσει ανταποδοτικά πυραυλικά πλήγματα στην περιοχή Al-Tanf, όπου βρίσκεται ο αμερικανικός στρατός, ο οποίος, όπως υποστηρίζεται, θα μπορούσε επίσης να συμμετάσχει την επίθεση στην επαρχία Χομς, καθώς και στο έδαφος του Ισραήλ.

* πληροφορίες Avia.pro

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail