Ένταση στη Θάλασσα της Ιαπωνίας: Ρωσικό πολεμικό καταδίωξε Arleigh Burke των ΗΠΑ - Ήρθαν στα 60 μέτρα

Freepen.gr - Οι Ρώσοι ναυτικοί προσπαθούσαν να αναχαιτίσουν το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Chaffee καθώς έθεσε πορεία να παραβιάσει τα θαλάσσια σύνορα της χώρας στα νερά που έχουν κλείσει για στρατιωτικές ασκήσεις, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Μόσχας.

Την Παρασκευή, οι επικεφαλής της άμυνας δήλωσαν πως το Chaffee, ένα πολεμικό πλοίο κλάσης Arleigh-Burke που διαχειρίζεται ο αμερικανικός στόλος του Ειρηνικού, προσπάθησε να εισέλθει στο έδαφος της ρωσικής Άπω Ανατολής, πριν η πορεία του εκτραπεί από ένα από τα ανθυποβρυχιακά πλοία της χώρας, το Admiral Tributs.

Σύμφωνα με τις αναφορές, το σκάφος επιχειρούσε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας για αρκετές ημέρες πριν προσπαθήσει να διασχίσει τα σύνορα κοντά στον κόλπο του Μεγάλου Πέτρου.

«Αφού έλαβε την προειδοποίηση, το αντιτορπιλικό Chaffee, αντί να αλλάξει πορεία για να φύγει από την κλειστή περιοχή, σήκωσε τις χρωματιστές σημαίες του για να δείξει την προετοιμασία για την απογείωση ενός ελικοπτέρου από το κατάστρωμα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι αδύνατο να αλλάξει πορεία και ταχύτητα, και κινήθηκε για την παραβίαση των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον κόλπο του Μεγάλου Πέτρου », σχολίασε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Το Chaffee, έχοντας δει την αποφασιστικότητα του πληρώματος του ρωσικού πλοίου να μην επιτρέψει την παραβίαση των κρατικών συνόρων, άλλαξε κατεύθυνση και στις 17:50 γύρισε πίσω, λιγότερο από 60 μέτρα μακριά από το Admiral Tributs. Οι ενέργειες του πληρώματος του USS Chafee ήταν μια κατάφωρη παραβίαση των διεθνών κανόνων για την πρόληψη συγκρούσεων στη θάλασσα και της ρωσικής-αμερικανικής διακυβερνητικής συμφωνίας για την πρόληψη επεισοδίων στην ανοικτή θάλασσα και στον εναέριο χώρο πάνω από αυτήν», αναφέρει το υπουργείο.

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό προειδοποιήθηκε επίσης για τους κινδύνους εισόδου στην περιοχή όπου είναι σε εξέλιξη οι ασκήσεις Ρωσίας-Κίνας "Maritime Interaction-2021" στη Θάλασσα της Ιαπωνίας. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail