"Λεοπάρδαλη" στα Βαλκάνια: Σερβικά και Ρωσικά MiG-29 σε πλήθος σεναρίων

σερβικό υπουργείο άμυνας
Freepen.gr - Ρώσοι και Σέρβοι πιλότοι ξεκίνησαν κοινές τακτικές ασκήσεις Bars-2021 στη Σερβία, ανέφερε τη Δευτέρα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

"Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, το προσωπικό πτήσης και των δύο χωρών θα εξασκηθεί σε μαχητικούς ελιγμούς και μια αερομαχία με ζεύγη αεροσκαφών, επιθέσεις μαχητικών MiG-29 κατά στόχων χαμηλής ταχύτητας, αεροπορικές επιδρομές και εκκένωση όσων βρίσκονται σε κίνδυνο, αεροβικούς ελιγμούς, επιχειρήσεις μάχης και άλλες καθορισμένες αποστολές με  ελικόπτερα Mi-8 και Mi-35 », ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Οι ασκήσεις συγκέντρωσαν κοινά πληρώματα και από τις δύο χώρες που πετούν αεροσκάφη MiG-29, ελικόπτερα Mi-8 και Mi-35, διευκρίνισε το υπουργείο.

"Οι ελιγμοί θα περιλαμβάνουν περίπου 10 αεροσκάφη της Σερβικής Πολεμικής Αεροπορίας και Σωμάτων Αεροπορικής Άμυνας από τα στρατιωτικά αεροδρόμια Batajnica και Ladevci", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι ασκήσεις θα διαρκέσουν έως τις 16 Οκτωβρίου, διευκρίνισε το υπουργείο.

Οι Ρώσοι στρατιωτικοί πιλότοι μελέτησαν προκαταρκτικά τους όρους της αεροπορίας και τις φράσεις ανταλλαγής ραδιοφώνου στη σερβική γλώσσα για πιο αποτελεσματική αλληλεπίδραση ως μέρος των κοινών πληρωμάτων, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

БАРС (BARS) στα ρώσικα σημαίνει λεοπάρδαλη.

Οι φωτογραφίες είναι από το σερβικό και ρωσικό υπουργείο άμυνας.

ρωσικό υπουργείο άμυνας

ρωσικό υπουργείο άμυνας

ρωσικό υπουργείο άμυνας

σερβικό υπουργείο άμυνας

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail