Ο Τσούνης έρχεται και "φέρνει" Δένδια

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Ξαφνικά άστραψε και βρόντηξε σε όλα τα ΜΜΕ η είδηση, πως επίκειται η αντικατάσταση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ! Του μακροβιότερου Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα. Του “Δημοκρατικού” διπλωμάτη, που τον έφερε στην Αθήνα ο (τότε) Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα (Ιούλιος 2016) και ο οποίος αναμείχθηκε σε διπλωματικό σκάνδαλο τον Ιανουάριο του 2014 στην Ουκρανία, από όπου και μας ήλθε. Τον οποίο δεν τόλμησε να πειράξει ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ! Ωστόσο, ο σημερινός Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζητάει από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, στην οποία προεδρεύει ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, να προωθηθεί στην Αθήνα ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης.

Όπως δε διαβάσαμε στον Ελεύθερο Τύπο:

«Ο Τζορτζ Τσούνης είναι μετανάστης δεύτερης γενιάς με γονείς από την ορεινή Ναυπακτία και μεγάλωσε μέσα στην ελληνική κοινότητα της Νέας Υόρκης. Παρακολουθούσε το ελληνικό σχολείο, συμμετείχε στην ελληνική παρέλαση που γίνεται κάθε χρόνο για την 25η Μαρτίου στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν και ήταν ενεργό μέλος της κοινότητας της Αγίας Παρασκευής. Αυτή τη στενή σχέση με την Εκκλησία και την ελληνοαμερικανική κοινότητα τη διατήρησε καθ΄ όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, καθώς είναι μέλος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, του Faith and Leadership 100, του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC), και της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (THI). Μάλιστα, ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος είχε παρασημοφορήσει τον κ. Τσούνη με το Μετάλλιο του Αγίου Παύλου, την υψηλότερη αναγνώριση που απονέμει η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής. Επιπλέον, ο κ. Τσούνης έχει λάβει το Βραβείο «Justice for Cyprus» της Ομοσπονδίας Κυπριακών Αμερικανικών Οργανισμών που του απονεμήθηκε από τον πρώην Κύπριο Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια και το βραβείο Athens-Wishner που απονέμει από κοινού η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (AJC) και το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC)!».

Έτσι βλέπετε φτιάχνεται το “ιερό” προφίλ του νέου Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα! Από τη στιγμή που οι Αμερικανοί θέλουν εκ νέου να κερδίσουν την “αγάπη” των Ελλήνων, που εσχάτως έχουν απωλέσει.

Πιστεύουν λοιπόν, ότι στέλνοντας στην Αθήνα ένα “πατριωτάκι” θα κερδίσουν την χαμένη τους αίγλη. Αλλά τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια στην Ελλάδα, ποτέ δεν άλλαξαν. Απλά σήμερα συμπορεύονται με τα συμφέροντα της Γαλλίας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Αυτό όμως που κανένας μέχρι σήμερα δεν έχει πει – και είναι είδηση κατ΄ αποκλειστικότητα – είναι πως ο ερχομός στην Αθήνα του Τζορτζ Τσούνη, θα φέρει σε βάθος χρόνου πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Θα σηματοδοτηθεί η δύση του πολιτικού άστρου του Κυριάκου Μητσοτάκη και θα σημάνει η ανατολή του άστρου του Νίκου Δένδια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail