Δέος στη Λευκή Θάλασσα: Το υποβρύχιο Knyaz Oleg εκτόξευσε επιτυχώς διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο

Ballistic missile submarine Knyaz Oleg - Οleg Κuleshov/ΤΑSS
Freepen.gr - Το υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλων Knyaz Oleg εκτόξευσε με επιτυχία έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Bulava (ICBM) από τη Λευκή Θάλασσα στην περιοχή Kura στη χερσόνησο Καμτσάτκα κατά τη διάρκεια κρατικών δοκιμών, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στους δημοσιογράφους την Πέμπτη.

"Στο πλαίσιο του προγράμματος κρατικών δοκιμών, το υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλων Knyaz Oleg εκτόξευσε έναν βαλλιστικό πύραυλο Bulava από τα νερά της Λευκής Θάλασσας. Η εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου πραγματοποιήθηκε από υποβρύχια θέση στην περιοχή Kura στην Καμτσάτκα" δήλωσε η στρατιωτική υπηρεσία.

Το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι, σύμφωνα με τα επιβεβαιωμένα στοιχεία του αντικειμενικού ελέγχου, «οι κεφαλές του πυραύλου έφτασαν επιτυχώς στην καθορισμένη περιοχή την εκτιμώμενη ώρα».

Το Knyaz Oleg είναι το πρώτο υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλων πυρηνικής ισχύος κατηγορίας 955A Project 955A Borei-A.

Στις 23 Ιουνίου, ο διευθύνων σύμβουλος της Sevmash Shipyard (θυγατρική της United Shipbuilding Corporation) Mikhail Budnichenko δήλωσε στο TASS πως το υποβρύχιο θα υποβληθεί σε κρατικές δοκιμές το δεύτερο εξάμηνο του έτους και θα παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό μέχρι το τέλος του έτους. Νωρίτερα, το TASS ανέφερε, επικαλούμενο πηγή στο στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα, ότι το υποβρύχιο Knyaz Oleg θα εκτόξευε έναν πύραυλο Bulava από μια υποβρύχια θέση στην περιοχή Kura στην Καμτσάτκα κατά τη διάρκεια κρατικών δοκιμών το Νοέμβριο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail