Κ. Γρίβας: Η Τουρκία διεξάγει ολιστικό υβριδικό «πόλεμο» κατά Ελλάδας-Κύπρου

Η θετική Ελληνο-Γαλλική Αμυντική Συμμαχία, αποτυπώνει ένα καίριο γεωστρατηγικά βήμα, σε μια ευρύτερη ιστορικής σημασίας γεωπολιτική αλλαγή στη Μεσόγειο με παγκόσμιες προεκτάσεις, λέει στον 98.4 ο καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σχολή Ευελπίδων αλλά και στο ΕΚΠΑ, Κωνσταντίνος Γρίβας.

Ωστόσο το βήμα αυτό πρέπει να αποτυπώνει άμεσα και μια συνεκτική και στο πεδίο , προβολή της επιλογής της ενεργούς αποτροπής. Η Τουρκία από το Αιγαίο μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο με επίκεντρο την Ελλάδα και την Κύπρο, διεξάγει έναν ολιστικό υβριδικό «πόλεμο», ενώ συνειδητά κλιμακώνει και την απαράδεκτη ρητορική της για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, ζητώντας ουσιαστικά δια του αφοπλισμού τους την παράδοση μας σε κατάσταση μειωμένης εθνικής κυριαρχίας. 

Η Ελληνογαλλική Αμυντική Συμφωνία, είπε, θέτει τις βάσεις, αν συνειδητά η ελληνική πολιτική σκηνή το επιλέξει, για μια νέα πραγματικότητα στη Μεσόγειο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail