Μύλος στην Τουρκία: Η αντιπολίτευση ιατρική εξέταση του Ερντογάν από ανεξάρτητο ίδρυμα!

Freepen.gr - Η απαίτηση έκθεσης για την κατάσταση της υγείας του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει γίνει θέμα εθνικής ασφάλειας, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της κύριας αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu.

Ο Ερντογάν μπέρδεψε τα σχόλια των κυβερνώντων αξιωματούχων του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) για όσα είχε πει ο Kılıçdaroğlu, σύμφωνα με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης.

«Διακεκριμένα μέλη του ΑΚ Κόμματος να απαιτούν αλλαγή στα τέσσερα πρώτα άρθρα του Συντάγματος, ενώ ο Ερντογάν πιστεύει ότι ήμουν εγώ», ανέφερε ο Κιλτσδαρόγλου σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Είναι ζήτημα κρατικής ασφάλειας να ζητήσουμε μια αναφορά καλής υγείας. Ο Ερντογάν πρέπει να λάβει έκθεση υγείας από ανεξάρτητο ίδρυμα και να το κάνει αμέσως», είπε.

Τα δύο πρώτα άρθρα του συντάγματος της Τουρκίας ορίζουν την Τουρκία ως δημοκρατία και ως «δημοκρατικό, κοσμικό και κοινωνικό κράτος δικαίου, με έννοιες δημόσιας ειρήνης, εθνικής αλληλεγγύης και δικαιοσύνης, σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πιστών στον εθνικισμό του Ατατούρκ ”.

Το άρθρο 3 λέει ότι η Τουρκία «με το έδαφος και το έθνος της, είναι αδιαίρετη οντότητα», ορίζει την επίσημη γλώσσα ως τουρκική. Προσδιορίζει επίσης τη σημαία, τον εθνικό ύμνο και το κεφάλαιο.

Το τέταρτο άρθρο λέει ότι τα τρία πρώτα άρθρα «δεν θα τροποποιηθούν, ούτε θα προταθεί η τροποποίησή τους».

Στην πιο πρόσφατη διαμάχη, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής lsmail Kahraman, ο οποίος σήμερα υπηρετεί ως αναπληρωτής πρόεδρος του Προεδρικού Ανώτατου Συμβουλευτικού Συμβουλίου, είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν «μη τροποποιήσιμα» άρθρα στο σύνταγμα.

Την Τρίτη, ο Ερντογάν δήλωσε στη συνάντηση της ομάδας του AKP ότι «ορισμένοι άνθρωποι κλείνουν το μάτι με την πολιτική οντότητα που καθοδηγείται από το PKK λέγοντας ότι τα τέσσερα πρώτα άρθρα θα μπορούσαν να αλλάξουν αν χρειαστεί».

Ο Ερντογάν κατηγόρησε επίσης τον Kılıçdarolu ότι συνεργάζεται παράλληλα με το φιλοκουρδικό αντιπολιτευτικό Δημοκρατικό Κόμμα (HDP) για την προώθηση των στόχων του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail